Πολυτελή SUV Mercedes-Benz: Δύο δεκαετίες εντός κι εκτός δρόμου

Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017 09:16
UPD:09:16

Αυτό το SUV με εκτός δρόμου δυνατότητες συνδύαζε τα καλύτερα στοιχεία δύο κόσμων: η τετρακίνηση, η μεγάλη απόσταση από το έδαφος και ο γενναιόδωρος εσωτερικός χώρος αποτελούν σημαντικά χαρακτηριστικά των κλασικών off-road οχημάτων.

A- A A+

Από την έντυπη έκδοση

Έχουν περάσει είκοσι χρόνια από τότε που η Mercedes-Benz παρουσίασε την M-Class στην Τασκαλούζα της Αλαμπάμα (ΗΠΑ). Ακολουθώντας τα ίχνη της θρυλικής G-Class, ο πρόδρομος της σημερινής GLE σηματοδότησε με μεγάλη επιτυχία την είσοδο της μάρκας στην κατηγορία των Sport Utility Vehicle (SUV). Αυτό το SUV με εκτός δρόμου δυνατότητες συνδύαζε τα καλύτερα στοιχεία δύο κόσμων: η τετρακίνηση, η μεγάλη απόσταση από το έδαφος και ο γενναιόδωρος εσωτερικός χώρος αποτελούν σημαντικά χαρακτηριστικά των κλασικών off-road οχημάτων.

Παράλληλα, προσέφερε εξαιρετική οδηγική άνεση ακόμη και σε υψηλές ταχύτητες δρόμου, ένα άκρως πολυμορφικό εσωτερικό και αρμονική σχεδίαση. Αυτό που κυρίως αναβάθμισε την άνεση στην M-Class ήταν το υπερσύγχρονο σύστημα ανάρτησης τροχών. Σε αντίθεση με πολλούς ανταγωνιστές της, η W163 διέθετε ανεξάρτητη μπροστινή και πίσω ανάρτηση. Η μόνιμη τετρακίνηση διέφερε επίσης από τα συμβατικά συστήματα: η M-Class κατήργησε τα συμβατικά μπλοκέ διαφορικά και εξοπλίστηκε με μία βελτιωμένη εκδοχή του Ηλεκτρονικού Συστήματος Ελέγχου Πρόσφυσης (ETS).

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή