Φεστιβάλ Καννών: Η ταινία «Lerd» απέσπασε το βραβείο στο τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα»

Κυριακή, 28 Μαΐου 2017 16:29

Οι νικητές του τμήματος «Ένα Κάποιο Βλέμμα»

A- A A+

Η ταινία του Ιρανού σκηνοθέτη Μοχάμαντ Ρασουλόφ, ο οποίος είχε φυλακιστεί στη χώρα του εξαιτίας του έργου του, κέρδισε το κορυφαίο βραβείο στο τμήμα «Ένα κάποιο βλέμμα» του 70ού Φεστιβάλ των Καννών.

Η Ούμα Θέρμαν και η κριτική της επιτροπή, έδωσαν τα βραβεία στις ταινίες που διαγωνίστηκαν στο τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα» του 70ού Φεστιβάλ Καννών, επιλέγοντας γνώριμες επιλογές με μεγάλο νικητή το «Lerd» (Ένας ακέραιος άνθρωπος) του Μοχάμαντ Ρασούλοφ.

EURONEWS

Η ταινία «Lerd», γυρίστηκε στο Ιράν και είναι ένα δράμα με κεντρικό ήρωα τον Ρεζά, ο οποίος ζει μια ήσυχη ζωή στη φάρμα του μαζί με τη γυναίκα του και τα παιδιά του, αλλά πρέπει να αντισταθεί στις πιέσεις μιας μεγάλης εταιρείας να πουλήσει τη γη του.

Βραβεία απέσπασαν,  επίσης, ο Μισέλ Φράνκο με το «Las Hijas de Abril» και ο Τέιλορ Σέρινταν με το «Wind River», ενώ ειδικό βραβείο «ποίησης» κέρδισε το «Barbara» του Ματιέ Αμαλρίκ.

Το βραβείο της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών

«120 Βattements par  Μinute»

Το βραβείο της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών κέρδισε το «120 Βattements par Μinute» του Ρομπέν Καμπιγιό, η αγαπημένη ταινία των κριτικών που επιβεβαιώνει τις προβλέψεις που τη θέλουν και φαβορί για το φετινό Χρυσό Φοίνικα.

Η ταινία του Καμπιγιό διαδραματίζεται στο Παρίσι στις αρχές της δεκαετίας του '90, όταν η γαλλική Act Up, στα πρώτα μόλις χρόνια της δημιουργίας της, κορυφώνει τις δράσεις της, ενημερώνοντας για τον ιό του AIDS και απαιτώντας από την κυβέρνηση και τις φαρμακευτικές εταιρείες να επισπεύσουν τις δοκιμές για τα φάρμακα που θα μπορούσαν να σταματήσουν την ιλιγγιώδη θανατηφόρα διαδρομή του ιού όχι μόνο στην γκέι κοινότητα, αλλά και ανάμεσα στους τοξικομανείς, τις ιερόδουλες και τους φυλακισμένους.

Τα βραβεία του Δεκαπενθημέρου των Σκηνοθετών

«The Rider»

Το μεγάλο βραβείο «Art Cinema Award», στο τμήμα του Δεκαπενθημέρου των Σκηνοθετών,  απέσπασε το «The Rider» της Κλόε Ζάο, γνωστή από το «Songs my Brothers Taught Me» του 2015, που αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού καουμπόι ο οποίος μετά από ένα παραλίγο θανάσιμο ατύχημα σταματάει την καριέρα του στο ροντέο και ανακαλύπτει τι σημαίνει να είσαι άντρας στην καρδιά της Αμερικής.

«A Ciambra»

Το «Europa Cinemas Label Award» απέσπασε το «A Ciambra» του Τζόνας Καπρινιάνο με την ιστορία ενηλικίωσης ενός παιδιού μιας οικογένειας τσιγγάνων που θα αναλάβει χρέη του αρχηγού της οικογενείας του όταν ο πατέρας του και ο μεγαλύτερός του αδερφός θα μπουν στη φυλακή.

«Un Beau Soleil Intérieur»

Το βραβείο της SACD, για την καλύτερη γαλλική ταινία, μοιράστηκαν το «Un Beau Soleil Intérieur» της Κλερ Ντενί και το «Lover for a Day» του Φιλίπ Γκαρέλ, ενώ το βραβείο Illy, για καλύτερη ταινία μικρού μήκους, κέρδισε το «Retour à Genoa City» του Μπενουά Γκριμάλτ από τη Γαλλία.

naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς