Δημοσκόπηση: Άνετο προβάδισμα Μακρόν στον α΄ γύρο των βουλευτικών εκλογών

Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017 11:16
UPD:11:23
REUTERS/POOL

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, το κίνημα La Republique en Marche! θα καταλάμβανε 310-330 έδρες στην Γαλλική Εθνοσυνέλευση από τις 535 εκλογικές περιφέρειες της μητροπολιτικής Γαλλίας (εκτός της Κορσικής).

A- A A+

Άνετο προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου για τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία εξασφαλίζει το κίνημα του Εμανουέλ Μακρόν La Republique en Marche! σύμφωνα με δημοσκόπηση της OpinionWay/Orpi που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Les Echos και του Radio Classique το κίνημα του προέδρου της Γαλλίας συγκεντρώνει το 28% της πρόθεσης ψήφου (+1% σε σχέση με την δημοσκόπηση της 18ης Μαΐου), και προηγείται κατά οκτώ ποσοστιαίες μονάδες του κόμματος της γαλλικής δεξιάς Les Republicains, μαζί με τους κεντρώους συμμάχους του του UDI, που παραμένουν στο 20% και του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου που εξασφαλίζει το 19% της πρόθεσης ψήφου.

Οι υποψήφιοι της Ανυπότακτης Γαλλίας βρίσκονται στο 15% (+1%), ενώ το Σοσιαλιστικό Κόμμα μαζί με τους συμμάχους του συγκεντρώνει ποσοστό 10% στην πρόθεση ψήφου. Ποσοστό 2% συγκεντρώνουν οι υποψήφιοι του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, το κίνημα La Republique en Marche! θα καταλάμβανε 310-330 έδρες στην Γαλλική Εθνοσυνέλευση από τις 535 εκλογικές περιφέρειες της μητροπολιτικής Γαλλίας (εκτός της Κορσικής). Η απόλυτη πλειοψηφία είναι 289 έδρες επί 577, συνολικά, εκλογικών περιφερειών. Η δεξιά θα καταλάμβανε 140 έως 160 έδρες, το Σοσιαλιστικό Κόμμα 25 έως 30, όπως και η Ανυπότακτη Γαλλία μαζί με το Κομμουνιστικό Κόμμα. Το Εθνικό Μέτωπο θα έστελνε 10 έως 15 βουλευτές στο γαλλικό κοινοβούλιο.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή