«Η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών»

Εκπαιδευτική έκθεση ζωγραφικής στο εμπορικό κέντρο Mediterranean COSMOS
Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017 10:30

Το μέγεθος του ενδιαφέροντος  και της ανταπόκρισης ήταν εντυπωσιακό, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν 280 παιδικές ζωγραφιές με τις πιο ευφάνταστες και εύστοχες εικόνες και μηνύματα.

A- A A+

Η εκπαιδευτική έκθεση ζωγραφικής με θέμα «H οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών», μετά την επιτυχία που σημείωσε στην Αθήνα, στο Golden Hall, θα φιλοξενηθεί στη Θεσσαλονίκη, στο εμπορικό κέντρο Mediterranean COSMOS.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιήσει ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, την Τρίτη 30 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα.

Η έκθεση, που θα διαρκέσει έως τις 17 Ιουνίου,  θα έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό, από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Στόχος είναι να δοθεί η ευκαιρία σε ακόμα περισσότερα παιδιά να  επισκεφθούν την έκθεση και να εκπαιδευθούν σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, ενώ μετά τη Θεσσαλονίκη η έκθεση θα «επισκεφτεί» και άλλες πόλεις της χώρας μας. 

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες στο θέμα της οδικής ασφάλειας για την αποφυγή και πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την καλλιέργεια οδικής παιδείας και συμπεριφοράς, από μικρή ακόμα ηλικία.

EUROKINISSI/ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ

Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε τον Δεκέμβριο 2016, μέσα από πρόσκληση της  Ελληνικής Αστυνομίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Σώματος, προς τα παιδιά και τους γονείς τους, να στείλουν ηλεκτρονικά ζωγραφιές με θέμα: «ταξιδεύω με ασφάλεια στις γιορτές - συμβουλές στους γονείς».

Το μέγεθος του ενδιαφέροντος  και της ανταπόκρισης ήταν εντυπωσιακό, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν 280 παιδικές ζωγραφιές με τις πιο ευφάνταστες και εύστοχες εικόνες και μηνύματα.

Παιδιά και γονείς καλούνται να επισκεφθούν την έκθεση στη Θεσσαλονίκη, να δουν 214 από τις παιδικές αυτές δημιουργίες και να ενημερωθούν από αστυνομικούς της Τροχαίας, που θα βρίσκονται στον χώρο για να εκπαιδεύσουν τους μικρούς επισκέπτες σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής. Για το σκοπό αυτό, υπάρχει πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής καθώς, επίσης,  και κατάλληλα διαμορφωμένος χώρος με τα απαραίτητα υλικά ζωγραφικής ώστε να μπορέσουν τα παιδιά να ζωγραφίσουν και αυτά το δικό τους έργο.

Η Οργανωτική Επιτροπή της έκθεσης αποτελείται από στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και ανθρώπους του πολιτισμού και του επιχειρηματικού κόσμου, οι οποίοι επέλεξαν 12 από τις ζωγραφιές, για να κοσμήσουν το θεματικό ημερολόγιο της Ελληνικής Αστυνομίας για το επόμενο έτος.

Την επιτροπή αποτελούν η αντιστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας, Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Επικοινωνίας του Αρχηγείου, Αλέξανδρος Γεροχρήστος, η διευθύντρια εταιρικής επικοινωνίας της Lamda Development, Μαρία - Χριστίνα Γρίβα, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου, αστυνομικός διευθυντής Γεώργιος Ελευθεράκης, ο γενικός διευθυντής της «Συμμαχίας για την Ελλάδα», Γιώργος Καλούδης, ο ζωγράφος Δημήτρης Κούκος, η δημοσιογράφος Μάρθα Λογοθέτου, η αστυνόμος Β΄ του Γραφείου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Ιωάννα Μαρμάρου, η αντιπρόεδρος του «Μαζί για το παιδί», Αλεξάνδρα Μαρτίνου, η διευθύνουσα σύμβουλος ePlatform, Κέλυ Μαυρομάτη, η αντιπρόεδρος του δ.σ. και εντεταλμένη σύμβουλος Spot Thompson, Ρένα Νικολοπούλου, ο φωτογράφος Βαγγέλης Ρασσιάς και η ηθοποιός και σκηνοθέτις Κάρμεν Ρουγγέρη.

Σχολεία από τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή που ενδιαφέρονται να επισκεφθούν την έκθεση και να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής της Τροχαίας, μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης στα 2310 557541 και 2310 557542.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς