Επιστημονικοί φορείς: Μειώστε τώρα φόρους - εισφορές

Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017 15:43
UPD:15:48
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός επισήμανε ότι με τα μέτρα που έρχονται, αυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές όλων των επαγγελματιών έως 61% και έκανε λόγο για δήμευση εισοδήματος.

A- A A+

Στους δρόμους βγαίνουν οι επιστημονικοί φορείς την Τετάρτη και την Πέμπτη, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ κατά των μέτρων, ζητώντας άμεση μείωση φόρων και εισφορών. 

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός επισήμανε ότι με τα μέτρα που έρχονται, αυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές όλων των επαγγελματιών έως 61% και έκανε λόγο για δήμευση εισοδήματος. Όπως είπε, επιβαρύνονται πλέον υπέρμετρα οι πάντες, κυρίως τα μικρά και μεσαία εισοδήματα, ενώ εκτίμησε ότι θέλουν να εξαφανίσουν τους ελεύθερους επαγγελματίες και το επιστημονικό δυναμικό της χώρας.

«Δεν θα τους αφήσουμε, θα αγωνιστούμε και στους δρόμους και στα δικαστήρια» διεμήνυσε, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι πλέον δεν υπάρχει «κίνημα δεν πληρώνω», αλλά «κίνημα δεν έχω να πληρώσω».

Ο κ. Στασινός επανέλαβε πως οφείλουν οι βουλευτές και η κυβέρνηση να καταλάβουν ότι εξοντώνουν την πραγματική οικονομία, εξοντώνουν το επιστημονικό δυναμικό της χώρας, που είναι το μόνο που μπορεί να εγγυηθεί ένα καλύτερο μέλλον για τη εθνική οικονομία. 

Οι επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς κατεβαίνουν στους δρόμους και καλούν κάθε ελεύθερο επαγγελματία να υψώσει τη φωνή του ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για τις νέες, καταστροφικές αυξήσεις στο ασφαλιστικό και τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται αυτήν την εβδομάδα στη Βουλή, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΤΕΕ.

Ειδικότερα, έκανε γνωστό πως σε συνέχεια των αποφάσεων για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της πανελλαδικής γενικής απεργίας της Τετάρτης 17 Μαΐου, οι μεγαλύτεροι επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς της χώρας θα συγκεντρωθούν την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017, ημέρα συζήτησης και ψήφισης του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, στις 19:00 το απόγευμα, στην Πλατεία Συντάγματος, προκειμένου, όπως είπε, να δείξουν έμπρακτα στους εκπροσώπους του λαού ότι ο λαός δεν συμφωνεί με τα μέτρα που ψηφίζονται.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή