Τουρκία: Εντάλματα σύλληψης σε βάρος δύο ιστορικών για προσβολή της μνήμης του Κεμάλ

Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017 22:57
UPD:23:11
REUTERS/UMIT BEKTAS

ο ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο της Τουρκίας (RTÜK) καταδίκασε το τηλεοπτικό δίκτυο TV Net, το οποίο μεταδίδει την εκπομπή του Γεσιλγιούρτ, στο πιο βαρύ πρόστιμο που προβλέπεται (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Εντάλματα σύλληψης σε βάρος δύο ιστορικών εξέδωσαν την Πέμπτη οι τουρκικές αρχές, με την κατηγορία της προσβολής της μνήμης του ιδρυτή της Δημοκρατίας της Τουρκίας Μουσταφά Κεμάλ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Doğan.

Το Σάββατο, στην τηλεοπτική του εκπομπή στο δίκτυο TV Net, ο ιστορικός Σουλεϊμάν Γεσιλγιούρτ ανέφερε ότι μια υιοθετημένη κόρη του Μουσταφά Κεμάλ ήταν στην πραγματικότητα ερωμένη του.

Το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο της Τουρκίας (RTÜK) καταδίκασε το τηλεοπτικό δίκτυο TV Net, το οποίο μεταδίδει την εκπομπή του Γεσιλγιούρτ, στο πιο βαρύ πρόστιμο που προβλέπεται, δηλαδή να πληρώσει το 5% των διαφημιστικών εσόδων του τον προηγούμενο μήνα.

Ένας ακόμη ιστορικός, ο Χασάν Ακάρ, υποστήριξε σε αναρτήσεις του σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης ότι η μητέρα του ιδρυτή της Δημοκρατίας της Τουρκίας είχε εργαστεί σε οίκο ανοχής.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή