Έτοιμος για συνάντηση με Νετανιάχου υπό την αιγίδα Τραμπ ο Αμπάς

Τρίτη, 09 Μαΐου 2017 16:38
UPD:10/05/2017 09:36
REUTERS/MOHAMAD TOROKMAN

Ο Ντ. Τραμπ αποδέχθηκε την πρόσκληση των Παλαιστινίων να επισκεφθεί τα Παλαιστινιακά Εδάφη «και αναμένουμε τώρα την επίσκεψή του σύντομα στη Βηθλεέμ», είπε ο Μ. Αμπάς, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στη Ραμάλα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης με τον πρόεδρο της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

A- A A+

Ο πρόεδρος του Κράτους της Παλαιστίνης Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε ότι αναμένει «σύντομα» να υποδεχθεί τον Ντόναλντ Τραμπ στα Παλαιστινιακά Εδάφη και είπε ότι είναι έτοιμος να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου υπό την αιγίδα του προέδρου των ΗΠΑ.

Ο Ντ. Τραμπ αποδέχθηκε την πρόσκληση των Παλαιστινίων να επισκεφθεί τα Παλαιστινιακά Εδάφη «και αναμένουμε τώρα την επίσκεψή του σύντομα στη Βηθλεέμ», είπε ο Μ. Αμπάς.

EURONEWS

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε ανακοινώσει την Πέμπτη ότι θα μεταβεί στα τέλη Μαΐου στο Ισραήλ, στο πλαίσιο περιοδείας η οποία θα περιλαμβάνει επίσης τη Σαουδική Αραβία, το Βατικανό, τις Βρυξέλλες και την Ιταλία, αλλά δεν είχε αναφερθεί σαφώς σε μια επίσκεψη στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Οι δηλώσεις Αμπάς έγιναν σε συνέντευξη Τύπου στη Ραμάλα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, από κοινού με τον πρόεδρο της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Ο επικεφαλής του γερμανικού κράτους, ο οποίος επισκέπτεται τα Παλαιστινιακά Εδάφη μετά το Ισραήλ, επανέλαβε την προσήλωσή του σε μία λύση δύο κρατών.

«Κατά την άποψή μας δεν υπάρχει άλλη λύση παρά μέσω διαπραγματεύσεων», επέμεινε, υποστηρίζοντας ότι «καθίσταται επείγον να τεθούν σε εφαρμογή οι προτάσεις προκειμένου» να σχηματοποιηθεί αυτή η λύση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή