Ισραήλ: Προπέτασμα καπνού η «μετριοπαθής» διακήρυξη της Χαμάς

Τρίτη, 09 Μαΐου 2017 14:04
UPD:14:16
REUTERS/RONEN ZVULUN
A- A A+

Την πάγια θέση του Ισραήλ απέναντι στην όποια ρητορική της Χαμάς, με αφορμή και την τελευταία διακήρυξή της στην οποία δηλώνει έτοιμη να αναγνωρίσει Παλαιστινιακό Κράτος στα σύνορα του 1967, τονίζει με ανακοίνωσή της η πρεσβεία του Ισραήλ.

Το Τελ Αβίβ κάνει αναφορά σε μέσα μαζικής ενημέρωσης τα οποία παρουσίασαν την είδηση της διακήρυξης της Χαμάς ως «ιστορική αλλαγή» και δείγμα ότι «η οργάνωση έχει υιοθετήσει πιο μετριοπαθείς θέσεις». Η διακήρυξη, τονίζεται στην ανακοίνωση, αποτελεί προπέτασμα καπνού της οργάνωσης για να συγκαλύψει τον πραγματικό στόχο της, ο οποίος είναι «να καταστρέψει το Ισραήλ μέσω της τρομοκρατίας και να βελτιώσει τη διεθνή εικόνα της».

Η πρεσβεία του Ισραήλ υποστηρίζει ακόμη ότι η διακήρυξη της Χαμάς δεν αντικαθιστά ούτε αναιρεί το παλαιό καταστατικό της, το οποίο βρίθει, όπως αναφέρει, ρητορικής αντισημιτισμού και εκκλήσεων για την καταστροφή του εβραϊκού κράτους.

Στηλιτεύει ακόμη τη Χαμάς ότι συνεχίζει να απορρίπτει την αναγνώριση του Ισραήλ και τις διπλωματικές συμφωνίες Ισραήλ - Παλαιστινίων, καθώς και ότι συνεχίζει να οργανώνει και να πραγματοποιεί τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον αμάχων, να κατασκευάζει επιθετικές σήραγγες και να αυξάνει το οπλοστάσιό της.

Η Χαμάς είναι σουνιτική ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση, η οποία προέρχεται από το ρεύμα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Για χρόνια θεωρούσε λαθεμένο τον στόχο ενός παλαιστινιακού εθνικού κράτους, προκρίνοντας τη διάλυση του Ισραήλ και τη δημιουργία ενιαίου ισλαμικού κράτους στον ευρύτερο χώρο της Μέσης Ανατολής.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή