Στο φως οι κινήσεις του υπουργείου Πολιτισμού για το ΕΜΣΤ

Παρασκευή, 05 Μαΐου 2017 19:26
UPD:20:53
A- A A+

Απαιτήθηκαν διαδοχικές ερωτήσεις της τομεάρχη Πολιτισμού και βουλευτή Α' Αθήνας της ΝΔ Όλγας Κεφαλογιάννη, προκειμένου η εθνική αντιπροσωπεία και η κοινή γνώμη να ενημερωθούν για τις εκκρεμότητες, σχετικά με τη λειτουργία του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ).

Το ΕΜΣΤ έχει περάσει από πολλά στάδια προετοιμασίας, χρονοβόρων διαδικασιών, πραγματικά δύσκολων και πολυσύνθετων καταστάσεων, ενώ επί μακρόν η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού απέφευγε να δώσει οποιαδήποτε εικόνα για τα σημαντικά κενά ως προς τον εσωτερικό κανονισμό, τη στελέχωση του Μουσείου, την αναβίωση και ενεργοποίηση της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και, τελικά, την απόδοση αυτού του σημαντικού χώρου Πολιτισμού στους πολίτες.

Σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε η κα Κεφαλογιάννη προς την υπουργό Πολιτισμού και συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή, η κα Λυδία Κονιόρδου απάντησε ότι έχουν υπάρξει μία σειρά από πρωτοβουλίες σχετικά με τα παραπάνω ζητήματα.

INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Η κα Κεφαλογιάννη ζήτησε από την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού να αναλάβει τις ευθύνες της, να κάνει σωστό προγραμματισμό, να επιταχύνει τις διαδικασίες για την πλήρη λειτουργία του ΕΜΣΤ, και υπογράμμισε ότι «η σύγχρονη τέχνη έχει αγκαλιαστεί από την ελληνική κοινωνία και το συγκεκριμένο Μουσείο, το οποίο διαθέτει σπουδαίες συλλογές Ελλήνων και ξένων δημιουργών μπορεί να υπηρετήσει με αξιώσεις την τέχνη και τον πολιτισμό».

Τέλος, κάλεσε την υπουργό Πολιτισμού να διαμορφώσει μία συνεκτική στρατηγική για τα Μουσεία, τον τρόπο λειτουργίας τους, τις αρμοδιότητες των εκάστοτε διευθυντών και των διοικητικών συμβουλίων τους.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς