Europa League: Στη Στοκχόλμη μέσω... Βίγκο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Πέμπτη, 04 Μαΐου 2017 23:59
UPD:05/05/2017 00:17
A- A A+

Με γκολ του Μάρκους Ράσφορντ στο 87ο λεπτό, το μοναδικό στον αγώνα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφυγε από το «Μπαλαΐδος» του Βίγκο με σπουδαία «διπλό» απέναντι στη Θέλτα και πήρε σαφές προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Europa League, ενόψει της ρεβάνς την ερχόμενη Πέμπτη.

Ένα γκολ που σημειώθηκε με υπέροχη εκτέλεση φάουλ κι έκανε πιο εύκολη τη ρεβάνς της ερχόμενης Πέμπτης (11/5), άρα και την πρόκριση στον τελευταίο αγώνα της διοργάνωσης, που θα διεξαχθεί στις 24 Μαΐου στη «Friends Arena» της σουηδικής πρωτεύουσας.

Το Europa League αποτελεί βασικό στόχο για τον Ζοζέ Μουρίνιο, αφού εκτός της αίγλης που προσδίδει πάντοτε ένας ευρωπαϊκός τίτλος, αν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατακτήσει το τρόπαιο εξασφαλίζει τη συμμετοχή στο Champions League της νέας περιόδου, χωρίς να χρειάζεται να το κυνηγήσει μέσω του αγγλικού πρωταθλήματος, όπου βρίσκεται πίσω.

Το πρώτο ημίχρονο χαρακτηρίστηκε από τις χαμένες ευκαιρίες του Λίνγκαρντ στο 31΄ και το 39΄, με τον Σέρχιο Άλβαρεθ να κάνει «θαύματα» στα σουτ του νεαρού Σκανδιναβού, ενώ το ίδιο έπραξε στην προσπάθεια του Ράσφορντ στο 20ό λεπτό και του Μχιταριάν στο 35ο.

Από την πλευρά τους οι Γαλιθιανοί, που δεν κατόρθωσαν να δυσκολέψουν όσο θα ήθελαν τους αντιπάλους τους, είχαν να επιδείξουν τις κεφαλιές του Βας στο 11΄ και του Ιάγκο Άσπας στο 52΄, που κατέληξαν ελάχιστα άουτ.

Στο 59΄ ο Σίστο απείλησε άμεσα τον Ρομέρο, αλλά ο Αργεντινός έκανε υπέροχη επέμβαση στο σουτ του Ισπανού, το οποίο είχε κοντράρει στον Άντερ Ερέρα και είχε πάρει πορεία προς τα δίχτυα των Άγγλων και στο 84΄ το σουτ του Σίστο και πάλι βρήκε στον συμπαίκτη του Γκουιντέτι και πέρασε άουτ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις