Προβλήματα συνεργασίας με τις Εισαγγελίες Αθηνών και Πειραιά καταγγέλουν τα ΚΕΠ

Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2005 20:55
A- A A+

Παρατεταμένη καθυστέρηση διεκπεραίωσης υποθέσεων από τις Εισαγγελίες Πρωτοδικών Αθήνας και Πειραιά καταγγέλλουν υπάλληλοι των ΚΕΠ στον Υφυπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Απόστολο Ανδρεουλάκο, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της ΟΔΕ ΚΕΠ του ΥΠΕΣΔΔΑ.

Συγκεκριμένα, σε ηλεκτρονικό μήνυμα ΚΕΠ της Αττικής καταγγέλλεται ότι: «Από τις 9 Δεκεμβρίου 2004, έχουμε να παραλάβουμε, πιστοποιητικά ποινικού μητρώου από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών».

Επίσης, σε ηλεκτρονικό μήνυμα ΚΕΠ της Κρήτης σημειώνεται πως: «Στις 12/01/05 και ώρα 12.00, μου τηλεφώνησε η προϊσταμένη αρχή από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά προκειμένου να μου μιλήσει για μια αίτηση που αφορούσε στην έκδοση αντιγράφου ποινικού μητρώου πολίτη που διαβίβασα στην υπηρεσία της την προηγούμενη ημέρα. Αρνήθηκε να μου εκδώσει αντίγραφο ποινικού μητρώου, εάν δεν της έστελνα με φαξ την αστυνομική ταυτότητα του πολίτη. Της εξήγησα ότι έχουμε σταματήσει να αποστέλλουμε την ταυτότητα στις υπηρεσίες βάσει του νόμου 3230/04 και μου είπε ότι ο Εισαγγελέας τους δεν το δέχεται αυτό. Ζήτησα να επικοινωνήσω με τον Εισαγγελέα και η απάντηση που δέχθηκα ήταν: "Ποια είστε εσείς που θα πάρετε τον Εισαγγελέα"».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή