«Τζιχαντιστής» τραυμάτισε Γάλλους αστυνομικούς στο νησί Ρεουνιόν

Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017 12:52
UPD:13:36
EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Η νομαρχία της Ρεουνιόν είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά από άνδρα ο οποίος «φέρεται ως ριζοσπαστικοποιημένος» ισλαμιστής που τους πυροβόλησε όταν προσπάθησαν να τον συλλάβουν (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Η αντι-τρομοκρατική εισαγγελία του Παρισιού παρήγγειλε τη διενέργεια έρευνας μετά τον τραυματισμό δύο αστυνομικών το πρωί από ένοπλο άνδρα στην γαλλική κτήση Ρεουνιόν, στον Ινδικό Ωκεανό, ανέφερε δικαστική πηγή.

«Σήμερα το πρωί, δύο αστυνομικοί στη Ρεουνιόν τραυματίστηκαν στην προσπάθεια να συλλάβουν επικίνδυνο άτομο», αναφέρεται σε ανακοίνωση της τοπικής αστυνομίας.

«Αφού ανταπέδωσαν τα πυρά, οι αστυνομικοί κατάφεραν να περιορίσουν τον δράστη», προστίθεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Η νομαρχία της Ρεουνιόν είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά από άνδρα ο οποίος «φέρεται ως ριζοσπαστικοποιημένος» ισλαμιστής που τους πυροβόλησε όταν προσπάθησαν να τον συλλάβουν.

«Ο άνδρας αρνήθηκε να παραδοθεί και πυροβόλησε με όπλο εναντίον των δυνάμεων της τάξης», αναφέρεται στην ανακοίνωση της νομαρχίας όπου προστίθεται ότι οι αστυνομικοί «ανταπέδωσαν» τα πυρά και «περιόρισαν τον δράστη», άνδρα περίπου 20 ετών, ο οποίος «είχε μεταστραφεί αρκετά πρόσφατα στο Ισλάμ».

Τζιχαντιστικός πυρήνας, ο πρώτος σε γαλλικό υπερπόντιο έδαφος, διαλύθηκε στη Ρεουνιόν τον Ιούνιο του 2015. Επικεφαλής φέρεται να ήταν σαλαφιστής ιεροκήρυκας ηλικίας 21 ετών με το προσωνύμιο «ο Αιγύπτιος». Συνελήφθη τον Ιούνιο του 2015 και μεταφέρθηκε στο Παρίσι, όπου απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βάρος του και φυλακίστηκε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της νομαρχίας της Ρεουνιόν, περίπου 100 άνθρωποι φέρονται να έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί στο νησί.

«Αυτή η σκόπιμη ενέργεια δείχνει ότι οι αστυνομικοί βρίσκονται σε κίνδυνο στο σύνολο της εθνικής επικρατείας και όχι μόνο σε ορισμένες περιοχές όπως ήθελαν να μας κάνουν να πιστέψουμε ορισμένοι δικαστές», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε συνδικάτο αστυνομικών.

Η Γαλλία απέτισε την Τρίτη φόρο τιμής σε αστυνομικό ο οποίος σκοτώθηκε την περασμένη εβδομάδα σε απόπειρα τζιχαντιστικής επίθεσης στην λεωφόρο Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή