Κριτική εφ' όλης της ύλης από τον Γ. Παπανδρέου στην κυβέρνηση

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2005 18:59
UPD:19:00
A- A A+

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μετά τη συνεδρίαση του Συτντονιστικού Οργάνου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, επικεντρώνοντας σε τέσσερα θέματα: το νομοσχέδιο για τις προσλήψεις στο δημόσιο τομέα, την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης, την οικονομία με αφορμή την απόφαση του ΕΚΟΦΙΝ και τις νέες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τις προσλήψεις, ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι καταργεί μια σημαντική πολιτική κατάκτηση του λαού στο όνομα της επανίδρυσης του κράτους και ότι γυρίζει την Ελλάδα πολλές δεκαετίες πίσω. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προανήγγειλε σκληρή στάση του κόμματός του στο συγκεκριμένο θέμα.

Όσον αφορά την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης, ο κ. Παπανδρεόυ σημείωσε ότι το πρόβλημα στον αγροτικό τομέα δεν αφορά μόνο τους βαμβακοπαραγωγούς, αλλά υπάρχει «τεράστιο πρόβλημα σε όλα τα αγροτικά προϊόντα» και πολύ μεγάλη μείωση του αγροτικού εισοδήματος, ως αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής.

Σχετικά με την απόφαση του ΕΚΟΦΙΝ, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας ότι με την απόφαση σφίγγει ο κλοιός της επιτήρησης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «ποιοτική έξαρση» στις προκλητικές ενέργειες των Τούρκων και καταλόγισε ευθύνες στην κυβέρνηση για τη συμπεριφορά της γείτονος, ενώ υπαινίχθη την ύπαρξη κινδύνων για την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

Σε ερώτηση, τέλος, σχετικά με το νομοσχέδιο για το βασικό μέτοχο και τις εξελίξεις στο θέμα της εταιρείας «Πήγασος», απάντησε ότι το νομοσχέδιο δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα της διαφάνειας και θα δημιουργήσει νέες μορφές διαπλοκής και αδιαφάνειας.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή