Παρίσι: Νεκρός αστυνομικός και δράστης σε επεισόδιο με πυροβολισμούς

Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017 22:22
UPD:21/04/2017 09:30
A- A A+

Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε σε επεισόδιο με πυροβολισμούς στα Ηλύσια Πεδία στο Παρίσι, νεκρός είναι και ο δράστης, ενώ με σοβαρά τραύματα νοσηλεύονται δύο αστυνομικοί. Πληροφορίες ότι ο ένας εξ αυτών υπέκυψε διαψεύστηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών. Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν στην λεωφόρο των Ηλυσίων και όπως αναφέρεται είναι πολύ νωρίς για να εντοπιστούν τα κίνητρα της επίθεσης. 

Νωρίτερα οι αστυνομικές αρχές έκαναν λόγο για μια πιθανότατα «τρομοκρατική ενέργεια», αλλά τρεις πηγές της αστυνομίας άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο η επίθεση να ήταν μια απόπειρα ένοπλης ληστείας. 

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας, ένας άνδρας βγήκε από το όχημα του και άρχισε να πυροβολεί με ένα «καλάσνικοφ» προς τον αστυνομικό.

YOUTUBE/SARAH_LIA

Ο δράστης που σκοτώθηκε ήταν γνωστός στις αρχές που ερευνούν το σπίτι του στο ανατολικό Παρίσι.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ξεκίνησε έρευνα για την επίθεση, σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα.

Το Υπουργείο Εσωτερικών έχει λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Παρίσι και ανακοίνωσε πως οι σταθμοί του μετρό στην γραμμή 1 κοντά στην Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων παραμένουν κλειστοί.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters η αστυνομία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για δεύτερο ύποπτο που έφτασε στο Παρίσι από το Βέλγιο με τρένο.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Πιερ Ανρί Μπραντέ είπε ότι χρησιμοποιήθηκε «ένα αυτόματο όπλο εναντίον της αστυνομίας, ένα όπλο πολέμου» και πρόσθεσε ότι «ο τρομοκρατικός κίνδυνος στη χώρα παραμένει υψηλός».

Ο Μπραντέ είπε ότι η επίθεση με πυροβολισμούς ξεκίνησε λίγο μετά της 9:00 μ.μ. (10:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας), όταν σταμάτησε ένα αυτοκίνητο δίπλα σε σταθμευμένο περιπολικό της αστυνομίας. «Αμέσως εξήλθε ένας άντρας και άνοιξε πυρ εναντίον του περιπολικού, τραυματίζοντας θανάσιμα έναν αστυνομικό. (...) Επίσης τραυμάτισε έναν δεύτερο αστυνομικό, που φαίνεται να φέρει σοβαρά τραύματα» δήλωσε.

Ματαίωσαν τις προεκλογικές τους εκστρατείες Φιγιόν και Λεπέν.

Πηγή: Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή