Παραιτείται η επικεφαλής επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων της Uber

Δευτέρα, 17 Απριλίου 2017 17:28
REUTERS/© Brendan McDermid

Πρόκειται για την πιο πρόσφατη εξέλιξη σε μια σειρά αποχωρήσεων κορυφαίων στελεχών της εταιρείας, η οποία είναι επίσης αντιμέτωπη με κατακραυγή και εκκλήσεις για μποϊκοτάζ, λόγω μιας σειράς αποκαλύψεων για την εταιρική της κουλτούρα και τις επιχειρηματικές πρακτικές της.

A- A A+

Η γνωστή εταιρεία υπηρεσιών ride sharing, Uber, ανακοίνωσε την Τρίτη πως η Ρέιτσελ Γουέτστοουν, επικεφαλής επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεών της, αποχωρεί από την εταιρεία.

Πρόκειται για την πιο πρόσφατη εξέλιξη σε μια σειρά αποχωρήσεων κορυφαίων στελεχών της εταιρείας, η οποία είναι επίσης αντιμέτωπη με κατακραυγή και εκκλήσεις για μποϊκοτάζ, λόγω μιας σειράς αποκαλύψεων για την εταιρική της κουλτούρα και τις επιχειρηματικές πρακτικές της. Υπενθυμίζεται πως τον Φεβρουάριο μια πρώην εργαζόμενη της Uber είχε καταγγείλει σε blog post της πως η σεξουαλική παρενόχληση είναι κοινό φαινόμενο στην εταιρεία, χωρίς να τιμωρείται. Το blog post αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αρχίσει εσωτερική έρευνα, την οποίας ηγείται ο Έρικ Χόλντερ, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Επίσης, έντονα αρνητικό αντίκτυπο στην εικόνα της εταιρείας είχε βίντεο όπου φαινόταν ο διευθύνων της σύμβουλος, Τράβις Κάλανικ, να διαπληκτίζεται με οδηγό της Uber, καθώς και οι αποκαλύψεις για λογισμικό που βοηθούσε τους οδηγούς της εταιρείας να αποφεύγουν τις αρχές σε περιοχές όπου η λειτουργία της δεν ήταν επιτρεπόταν (ή, τουλάχιστον, δεν ήταν σαφές το νομικό πλαίσιο). Ακόμη, η Uber είναι μπλεγμένη σε αντιπαράθεση με τη Waymo της Google στο πλαίσιο υπόθεσης κλοπής τεχνολογίας αυτόνομων οχημάτων.

Την αποχώρηση της Γουέτστοουν, η οποία είχε πάει στην Uber από τη Google το 2015, επιβεβαίωσε ο Κάλανικ, σε email που εστάλη σε όλο το προσωπικό της εταιρείας. Δεν έγινε γνωστός ο ακριβής λόγος της παραίτησής της. Όπως έγραψε σε ανακοίνωσή της, «είμαι απίστευτα περήφανη για την ομάδα που δημιουργήσαμε».

«Όπως όταν έφυγα από τη Google, μια δυνατή και έξυπνη γυναίκα θα πάρει τη θέση μου. Ήρθα στην Uber επειδή λατρεύω το προϊόν- και αυτή αγάπη είναι το ίδιο δυνατή σήμερα, όπως ήταν όταν έκλεισα την πρώτη μου διαδρομή πριν από έξι χρόνια».

Τα καθήκοντα της Γουέτστοουν θα αναλάβει η αναπληρώτριά της, Τζιλ Χέιζελμπεϊκερ.

Προτεινόμενα για εσάς