Formula 1: Νικητής στην Κίνα ο Χάμιλτον

Κυριακή, 09 Απριλίου 2017 11:27
UPD:17:26
REUTERS/ALY SONG
A- A A+

Έκανε... σεφτέ στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος είδε πρώτος την πτώση της καρό σημαίας στην πίστα της Σανγκάης.

Ο πιλότος της Mercedes εκκίνησε από την pole position και παρέμεινε στην κορυφή ως το τέλος, σημειώνοντας την 54η νίκη στην καριέρα του κι αφήνοντας δεύτερη τη Ferrari του Σεμπάστιαν Φέτελ, που ήταν ο νικητής στον εναρκτήριο αγώνα της Μελβούρνης.

Ο εκπληκτικός 19χρονος Ολλανδός Μαξ Φερστάπεν (Red Bull) ήταν ο τρίτος πιλότος που ανέβηκε στο βάθρο τερματίζοντας πίσω από τους δύο παγκόσμιους πρωταθλητές, παρότι ξεκίνησε από τη 16η θέση! 

Οι καιρικές συνθήκες δημιούργησαν μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς ανάγκασαν τις ομάδες και τους οδηγούς τους να αναπροσαρμόσουν την τακτική τους.

Αυτό συνέβη λόγω της βροχής στην κινεζική μεγαλούπολη, που σταμάτησε μεν περίπου μισή ώρα πριν την εκκίνηση αλλά δημιούργησε προβληματισμό ως προς την επιλογή των ελαστικών που θα έπρεπε να φορέσουν τα μονοθέσια για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις.

Τελικά η αλλαγή των ελαστικών χρειάστηκε να γίνει στους πρώτους κιόλας γύρους, με όλους τους οδηγούς να περνούν από τα pit ως τον πέμπτο. Στη συνέχεια ο Τζοβινάτσι έχασε τον έλεγχο, έπεσε στην μπάρα κι αποχώρησε. 

Ο Χάμιλτον παρέμενε πρώτος και οι Mercedes ήταν στο 1-2, την ώρα που ο Φερστάπεν είχε φτάσει ήδη στην τέταρτη θέση, μία μπροστά από τον Φέτελ.

Περίπου στο σημείο εκείνο ο Μπότας υπέπεσε σε ένα ανεπίτρεπτο για την εμπειρία και το μονοθέσιο που οδηγεί λάθος, έπεσε στη δωδέκατη θέση κι έχασε κάθε ελπίδα για μια υψηλή θέση.

Τη βαθμολογούμενη πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν κατά σειρά οι: Ντάνιελ Ρικιάρντο (Red Bull-TAG Heuer), Κίμι Ραϊκόνεν (Ferrari), Βαλτέρι Μπότας (Mercedes), Κάρλος Σάϊνθ Τζούνιορ (Toro Rosso-Renault), Κέβιν Μάγκνουσεν (Χάας), Σέρχιο Πέρες (Force India), Εστεμπάν Οκόν (Force India).

Ο επόμενος αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή του Πάσχα, στο σιρκουί του Σακχίρ στο Μπαχρέιν. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις