Αντιπαράθεση για την εισαγωγή συνέντευξης στη διαδικασία των προσλήψεων

Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2005 19:11
A- A A+

«Δεν έχει έρθει στη Βουλή άλλη διάταξη νόμου που να συναντά τόσο καθολική και τόσο έντονη την αντίδραση», σημειώνει, σε δήλωσή του, ο εισηγητής του Κοινοβουλευτικού Τομέα Ελέγχου του ΠΑΣΟΚ για το χώρο της Δημόσιας Διοίκησης, Νίκος Σαλαγιάννης, αναφορικά με το νομοσχέδιο Παυλόπουλου, που εισάγει τη συνέντευξη στη διαδικασία των προσλήψεων με μοριοδότηση.

O κ. Σαλαγιάννης υποστηρίζει ότι, μέσω της συνέντευξης, «το 11 στο απολυτήριο μπορεί να είναι πιο ισχυρό από το 19», ο υποψήφιος χωρίς προϋπηρεσία και γνώση ξένης γλώσσας μπορεί να προσληφθεί, αντί ενός συνυποψηφίου με άριστη γνώση της αγγλικής και πέντε χρόνια προϋπηρεσία, και πως ένας υποψήφιος με βαθμό πτυχίου 8 και διδακτορικό μπορεί να χάσει το διορισμό του, από έναν υποψήφιο με βαθμό πτυχίου 6 και χωρίς διδακτορικό ή άλλες μεταπτυχιακές σπουδές.

Το υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, ότι «τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι το ΑΣΕΠ, υπό την εποπτεία του οποίου θα γίνεται η συνέντευξη, θα παρανομεί συστηματικά και θα ακολουθεί πολιτική κομματικού νεποτισμού. Προσβάλλουν, έτσι, τον συνταγματικώς κατοχυρωμένο θεσμό του ΑΣΕΠ, τον οποίο, όμως, σε άλλες περιπτώσεις, επικαλούνται μέσω του "νόμου Πεπονή"».

Το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών εισάγει στη διαδικασία των προσλήψεων με μοριοδότηση την προσωπική συνέντευξη των διοριστέων από τριμελείς επιτροπές, όπου δύο στα τρία μέλη ορίζονται από το ΑΣΕΠ -σε περίπτωση, πάντα, που ο ενδιαφερόμενος για προσλήψεις φορέας αξιώνει την πραγματοποίηση συνέντευξης.

Πηγή: ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή