Euroleague: Ανίκητος στο ΟΑΚΑ Παναθηναϊκός

Με «κατάθεση ψυχής» οι «πράσινοι» επικράτησαν 85-80 της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην παράταση και με νίκη επί της Μακάμπι παίρνουν το πλεονέκτημα
Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017 23:59
UPD:01/04/2017 01:11

«Έσπασαν καρδιές» στο ΟΑΚΑ, όπου 18.000 οπαδοί του «τριφυλλιού» είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν έναν Παναθηναϊκό βγαλμένο από τα παλιά.

A- A A+

Την πιο μεγάλη νίκη στην Euroleague πέτυχε ο Παναθηναϊκός επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 85-80 και πλέον, βρίσκεται «αγκαλιά» με το πλεονέκτημα έδρας στα play off της διοργάνωσης.

«Έσπασαν καρδιές» στο ΟΑΚΑ, όπου 18.000 οπαδοί του «τριφυλλιού» είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν έναν Παναθηναϊκό βγαλμένο από τα παλιά. Απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης μέχρι τώρα (με την Ρεάλ) η ελληνική ομάδα έκανε απίστευτο ματς σε όλη τη διάρκεια του ματς και κατάφερε στο έξτρα πεντάλεπτο (73-73 κανονική διάρκεια) να πάρει τη μεγάλη νίκη.

Νίκη που σε συνδυασμό με την ήττα της Φενέρμπαχτσε στη Μαδρίτη από τη Ρεάλ (56-61) έφερε το «τριφύλλι» στην 4η προνομιούχο θέση και όλα πλέον θα κριθούν την επόμενη εβδομάδα στο Τελ Αβίβ, εκεί όπου οι «πράσινοι» με νίκη θα «κλειδώσουν» το πλεονέκτημα της έδρας στους προημιτελικούς και θα βρεθούν πιο κοντά στο final 4 της Πόλης.

Κορυφαίος των νικητών ο Κέι Σι Ρίβερς με 17 πόντους, ενώ με 13 τελείωσαν το παιχνίδι οι Τζέιμς και Σίνγκλετον.

Εξαιρετικός επιθετικά, αλλά κακός αμυντικά ήταν ο Παναθηναϊκός του πρώτου 20λεπτου. Οι «πράσινοι» έκλεισαν το ημίχρονο στο +5 (45-40), χάρις σε τρίποντο του Ρίβερς και λέι απ του Καλάθη στα τελευταία δευτερόλεπτα, ωστόσο, εάν ήταν πιο αποτελεσματικοί στα αμυντικά τους καθήκοντα, το σκορ θα ήταν σαφώς μεγαλύτερο.

Τρεις φορές που η ελληνική ομάδα έδειξε ότι είχε το μομέντουμ του  ματς και ξέφυγε με 7 και 6 πόντους αντίστοιχα, οι Ρώσοι «πάτησαν το γκάζι» και με τους Βοροντσέβιτς (10π.), Χίγκινς (6π.) και Όγκουστιν (6π.) «έκλεισαν την ψαλίδα» και είτε ισοφάριζαν, είτε περνούσαν μπροστά.

Από τους 45 πόντους που πέτυχαν οι γηπεδούχοι στο πρώτο 20λεπτο, σχεδόν τους μισούς πέτυχαν οι Τζέιμς και Ρίβερς (από 10 ο καθένας). Σημαντική ήταν και η προσφορά του Σίνγκλετον στην πρώτη περίοδο (7π.), ενώ ο Καλάθης με 5 πόντους τα πήγε αρκετά καλά στο μαρκάρισμα του Τεόντοσιτς.

Με πολύ καλή διαχείριση στην 3η περίοδο ο Παναθηναϊκός κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα και να κλείσει το 10λεπτο στο +3 (58-55). Οι «πράσινοι» στηρίχτηκαν κυρίως στην άμυνά τους και παρά το γεγονός ότι ο Ντε Κολό έδειξε σημάδια ανάκαμψης, εντούτοις κατάφεραν να μην χάσουν ποτέ το προβάδισμα.

Επτά λεπτά πριν το φινάλε με δύο καλάθια του Όγκουστιν η ΤΣΣΚΑ έφερε το ματς στα ίσια (61-61), με τους «πράσινους» να δείχνουν σημάδια κούρασης και κακών επιθετικών επιλογών. Με τρίποντο ο Τεόντοσιτς περίπου 40 δεύτερα πριν το φινάλε έδωσε προβάδισμα στην ΤΣΣΚΑ με 73-71, αλλά ο Καλάθης με βολές ισοφάρισε.

Το θρίλερ έγινε ακόμη πιο... μακάβριο στα τελευταία δευτερόλεπτα. Η ΤΣΣΚΑ με τα βήματα του Ντε Κολό έκανε δώρο στον Παναθηναϊκό, αλλά στην επαναφορά της μπάλας οι «πράσινοι» έκαναν κι αυτοί λάθος με αποτέλεσμα το ματς να τελειώσει ισόπαλο, 73-73.

Στο επιπλέον πεντάλεπο οι παίκτες του Πασκουάλ έκαναν πραγματική «κατάθεση ψυχής» και έφτασαν στη μεγάλη νίκη με 85-80.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις