Φεστιβάλ Καννών: Η Κλαούντια Καρντινάλε στη φετινή αφίσα

Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017 06:05
A- A A+

Μετά την «Περιφρόνηση» του Ζαν Λικ Γκοντάρ και τα πορτραίτα των Ίνγκριντ Μπέργκμαν, Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, Μέριλιν Μονρό, Τζόαν Γούντγουορντ και Πολ Νιούμαν, η θρυλική Κλαούντια Καρντινάλε είναι το πρόσωπο της φετινής αφίσας της διοργάνωσης.

Η Ιταλίδα ηθοποιός που επισκέφθηκε για πρώτη φορά τις Κάννες το 1961 με δυο ταινίες στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα («Girl With A Suitcase», «La Viaccia»), με τον Ζαν Πολ Μπελμοντό, επέστρεψε το 1963 με τον «Γατόπαρδο» του Λουκίνο Βισκόντι και το «8 1/2» του Φεντερίκο Φελίνι, ενώ συμμετείχε και με άλλες ταινίες όπως  «Fitzcarraldo» του Βέρνερ Χέρτσογκ, «Henry IV» του Μάρκο Μπελόκιο κ.ά..

«La Viaccia».

Το Φεστιβάλ, στην επίσημη ανακοίνωσή του, για την αφίσα αναφέρει: «Χορεύει, γελάει, ζει! Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να συνοψίσουμε το επόμενο Φεστιβάλ πέρα από την Κλαούντια Καρντινάλε, την εικόνα μιας περιπετειώδους ηθοποιού, ανεξάρτητης γυναίκας και κοινωνικής ακτιβίστριας;».

Η 79χρονη Καρντινάλε δήλωσε: «είναι τιμή μου και δηλώνω περήφανη που θα φέρω τη σημαία του 70ου Φεστιβάλ Καννών...Είναι η εικόνα που έχω η ίδια για το Φεστιβάλ, ενός γεγονότος που φωτίζει τα πάντα τριγύρω του. Αυτός ο χορός στις στέγες της Ρώμης το 1959. Κανείς δεν θυμάται το όνομα του φωτογράφου...Το έχω ξεχάσει. Αλλά αυτή η φωτογραφία θυμίζει την καταγωγή μου και μια εποχή που ούτε κατά διάνοια δεν ονειρευόμουν πως θα ανέβω τα σκαλοπάτια της πιο διάσημης αίθουσας του κόσμου. Καλή επέτειο!».

«Girl With A Suitcase»

Η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από τις 17 - 28 Μαΐου, ενώ ο Πέδρο Αλμοδόβαρ θα είναι ο πρόεδρος της φετινής κριτικής επιτροπής.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς