Φάρατζ: Μία από τις πιο ευτυχισμένες ημέρες της ζωής μου

Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017 17:15
UPD:17:22
REUTERS/STEFAN WERMUTH

Όπως σημείωσε ο κ. Φάρατζ, δεν μπορεί η Μεγάλη Βρετανία να αποχωρεί από μία Ένωση και να εύχεται άλλες χώρες να συνεχίσουν να κυβερνώνται «από τον κ. Γιούνκερ».

A- A A+

Μία από τις πιο ευτυχισμένες ημέρες της ζωής του χαρακτήρισε ο Νάιτζελ Φάρατζ, πρώην ηγέτης του δεξιού - αντιευρωπαϊκού Κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP), τη σημερινή, λόγω της επίσημης έναρξης της διαδικασίας που θα οδηγήσει στην αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πίνοντας μπύρα στον εξωτερικό χώρο της αγαπημένης του παμπ στο Ουέστμινστερ, ο Βρετανός πολιτικός τόνισε ότι δεν συμφωνεί με την άποψη ότι το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει απλώς να καθυστερήσει τις διαπραγματεύσεις, ώστε να αποχωρήσει χωρίς συγκεκριμένη συμφωνία από την Ε.Ε., συμπληρώνοντας ότι, αντίθετα, το Λονδίνο θα πρέπει να επιδιώξει μία καλή συμφωνία, ειδικά στον τομέα του εμπορίου.

Άσκησε ωστόσο κριτική στην πρωθυπουργό και ηγέτιδα των Συντηρητικών Τερέζα Μέι για την ευχή της για μια ισχυρή Ε.Ε., καθώς, όπως σημείωσε ο κ. Φάρατζ, δεν μπορεί η Μεγάλη Βρετανία να αποχωρεί από μία Ένωση και να εύχεται άλλες χώρες να συνεχίσουν να κυβερνώνται «από τον κ. Γιούνκερ».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή