Μέι: Δεν υπάρχει γυρισμός από το Brexit

Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017 14:56
UPD:14:57
REUTERS/HANDOUT

Η κεντροδεξιά επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης κάλεσε τους Βρετανούς «να ενωθούν» εν όψει της αποχώρησης από την Ε.Ε.

A- A A+

Η Τερέζα Μέι, μιλώντας στη βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων την ώρα που ο πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Σερ Μπάροου επέδιδε την επιστολή της στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, τόνισε ότι το Brexit αποτελεί μία πραγματικότητα από την οποία δεν υπάρχει επιστροφή.

Επανέλαβε ότι η Μ. Βρετανία θα αποχωρήσει και από την Ευρωπαϊκή Ενιαία Αγορά, καθώς οι εταίροι της στην Ε.Ε. τής έχουν ξεκαθαρίσει ότι η αποδοχή της ελευθερίας κίνησης εμπορευμάτων και κεφαλαίων απαιτεί επίσης την αποδοχή της ελευθερίας κίνησης προσώπων, πράγμα που απέρριψαν, όπως είπε, οι Βρετανοί ψηφοφόροι στο δημοψήφισμα.

Έκανε επίσης λόγο για τη δημιουργία μιας ειδικής σχέσης μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ε.Ε., σημειώνοντας ότι η Μ. Βρετανία εγκαταλείπει την Ε.Ε., όχι όμως και την Ευρώπη.

Η κεντροδεξιά επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης κάλεσε ακόμη τους Βρετανούς «να ενωθούν» εν όψει της αποχώρησης από την Ε.Ε.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή