Η Ινδονησία και το Βιετνάμ προωθούν την ηλιακή επανάσταση στη Νοτιοανατολική Ασία

Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017 20:54
Reuters/CARLOS BARRIA

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Βιομηχανίας και Εμπορίου του Βιετνάμ, Χοάνγκ Κουόκ Βουόνγκ, «η ανάπτυξη θα έρθει πολύ γρήγορα, καθώς η κατασκευή των ηλιακών έργων απαιτεί σύντομο χρονικό διάστημα».

A- A A+

Η Ινδονησία και το Βιετνάμ έχουν ως στόχο την επίτευξη ετήσιας ισχύος από ηλιακή ενέργεια στα τουλάχιστον πέντε γιγαβάτ η κάθε μία έως το 2020, από σχεδόν μηδενική σήμερα, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων των δύο κυβερνήσεων στο πρακτορείο Reuters.

Αυτά τα επίπεδα παραγωγής ενέργειας θα τοποθετούσαν τις δύο ασιατικές χώρες μεταξύ των κορυφαίων 15 παραγωγών ηλιακής ενέργειας στον κόσμο το 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (IRENA), και θα αντιπροσώπευαν επίσης σχεδόν το 9% της αναμενόμενης παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ινδονησία και το Βιετνάμ στις αρχές της επόμενης δεκαετίας.

Η περιφερειακή ώθηση προς την κατεύθυνση της ηλιακής ενέργειας θα δώσει ώθηση επίσης στην παγκόσμια ανάπτυξη της σχετικής τεχνολογίας, με αποτέλεσμα διάφορες μεγάλες εταιρείες από τον Καναδά ως τη Νότιο Κορέα να προσπαθούν να επωφεληθούν από τις ευκαιρίες. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Βιομηχανίας και Εμπορίου του Βιετνάμ, Χοάνγκ Κουόκ Βουόνγκ, «η ανάπτυξη θα έρθει πολύ γρήγορα, καθώς η κατασκευή των ηλιακών έργων απαιτεί σύντομο χρονικό διάστημα».

Ωστόσο, με το αρχικό κόστος να θεωρείται παραδοσιακά ως ένας μεγάλος αποτρεπτικός παράγοντας για τα ηλιακά έργα, τόσο η Ινδονησία όσο και το Βιετνάμ αναμένεται να προσφέρουν ευκαιρίες για επιδοτήσεις, επιτρέποντας στους παραγωγούς να κλειδώσουν τις πωλήσεις των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε σταθερές τιμές για μερικά χρόνια.

«Αν θέλουμε να προωθήσουμε σοβαρά την παραγωγή ηλιακής ενέργειας, είναι απαραίτητο να υπάρχουν οι κατάλληλες επιδοτήσεις», επισήμανε ο Βουόνγκ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή