Τουσκ: Η Ε.Ε. είτε θα παραμείνει ενωμένη είτε δεν θα υπάρχει

Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017 12:11
UPD:17:20
REUTERS/REMO CASILLI
A- A A+

Σαφές μήνυμα ότι η Ε.Ε. είτε θα παραμείνει ενωμένη είτε δεν θα υπάρχει έστειλε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ενώ κάλεσε του ηγέτες των κρατών - μελών να αποδείξουν ότι είναι οι «ηγέτες της Ευρώπης».

Όπως είπε στον χαιρετισμό του κατά τη Σύνοδο στη Ρώμη για τα 60 χρόνια της Ε.Ε. δεν αρκεί να επικαλούμαστε την ενότητα, είναι σημαντικότερο να σεβόμαστε τους κοινούς κανόνες καθώς, όπως είπε, «αυτό είναι το πραγματικό θεμέλιο».

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

«Η Ένωση μετά τη Ρώμη πρέπει να είναι, περισσότερο από πριν, μια Ένωση ίδιων αρχών, μια Ένωση με εξωτερική κυριαρχία, μια Ένωση πολιτικής ενότητας», τόνισε ενώπιον των 27 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, την ώρα που η Βρετανία ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την ευρωπαϊκή οικογένεια.

«Περισσότερα από τα μισά χρόνια της ζωής μου έζησα πίσω από το σιδηρούν παραπέτασμα και απαγορευόταν ακόμα και να ονειρευτείς αυτές τις αξίες», υπογράμμισε.

«Αποδείξτε ότι είστε οι ηγέτες της Ε.Ε. και μπορείτε να συνεχίσετε την κληρονομιά που μας δόθηκε πριν 60 χρόνια» σημείωσε κλείνοντας ο κ. Τουσκ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή