Συνεχίζονται οι συναντήσεις για τον ΕΔΟΕΑΠ

Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017 11:31
UPD:12:25
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Τριμερής συνάντηση για τον Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο υπουργείο Εργασίας.

Σε αυτή συμμετείχαν ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αναστάσιος Πετρόπουλος και εργατικές και εργοδοτικές ενώσεις του Τύπου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, σε συνέχεια των προηγούμενων συναντήσεων, έγινε η ανταλλαγή απόψεων και υποβολή ερωτημάτων στους αναλογιστές που εκπονούν την μελέτη για τον ΕΔΟΕΑΠ, στη βάση της ήδη εκπονηθείσας προμελέτης.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, εν αναμονή της οριστικής αναλογιστικής μελέτης, θα ακολουθήσουν και νέες συναντήσεις των εργατικών και εργοδοτικών ενώσεων προκειμένου να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες χρηματοδοτήσεις για την λειτουργία του ΕΔΟΕΑΠ και των ΤΕΑΣ.

Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης επισημαίνει ακόμη ότι επανέλαβε τη διατυπωμένη εξαρχής θέση του ότι είναι αναγκαία και επιβεβλημένη η συμφωνία μεταξύ των ενώσεων εργοδοτών και εργαζομένων, στη βάση της οποίας μπορεί να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα των ανωτέρω φορέων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή