Δεσμεύσεις Παυλόπουλου για απόσυρση διατάξεων περί δυνατότητας αποκλεισμού από διαγωνισμό, λόγω συνέντευξης

Τετάρτη, 02 Φεβρουαρίου 2005 19:11
A- A A+

«Είναι προφανές ότι ο κ. Παπανδρέου κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Προκόπης Παυλόπουλος, σχολιάζοντας τα όσα ανέφερε για τις προσλήψεις στο δημόσιο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/02/02/1009723.htm .

«Ολοι γνωρίζουν ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ υπήρξαν, για χρόνια ολόκληρα, ο «δούρειος ίππος» της αναξιοκρατίας και του κομματισμού στο δημόσιο τομέα. Την απάντηση για το τι κάνει η σημερινή κυβέρνηση για την αποκατάσταση της αξιοκρατίας, θα την πάρει ο κ. Παπανδρέου αύριο στη Βουλή! Ελπίζω να είναι εκεί. Αύριο στην Ολομέλεια, και ιδού η Ρόδος!».

Να πάρει πίσω τις διατάξεις που προβλέπουν τη δυνατότητα αποκλεισμού υποψηφίων από διαγωνισμό του ΑΣΕΠ σε περίπτωση που έχουν κριθεί ακατάλληλοι από την προφορική συνέντευξη, δεσμεύθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, μέσω του ραδιοφώνου του ΑΝΤ1.

Σχετικά με τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το θέμα της προφορικής συνέντευξης, ο Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε, ότι θα γίνεται αξιολόγηση της προσωπικότητας, και όχι ανατροπή των λοιπών κριτηρίων για την πρόσληψη.

Σημειώνεται ότι η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής εξέφρασε προβληματισμό για το θέμα http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/02/01/1009474.htm .

Ο κ. Παυλόπουλος διευκρίνισε στον ΑΝΤ1 ότι «η επιστημονική υπηρεσία είπε ένα απλό πράγμα το οποίο δεν έχει καμία σχέση με το θέμα της συνέντευξης στο σύνολό της. Η επιστημονική υπηρεσία γράφει επί λέξει "όπως τονίζεται στην αιτιολογική έκθεση, σκοπός της συνέντευξης είναι η αξιολόγηση προσωπικότητας του υποψηφίου, και όχι ανατροπή των λοιπών κριτηρίων. Και για αυτό τον λόγο τίθενται, με το νομοσχέδιο, ορισμένοι περιορισμοί στην βαρύτητα του κριτηρίου της συνέντευξης για τη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος του διαγωνισμού"..."προβληματισμός θα μπορούσε ενδεχομένως να δημιουργηθεί από την πρόβλεψη στο ίδιο άρθρο ότι, σε περίπτωση που επιτροπή συνέντευξης κρίνει συγκεκριμένο υποψήφιο παντελώς ακατάλληλο για τα καθήκοντα της συγκεκριμένης θέσης, εισηγείται αιτιολογημένα στην κεντρική επιτροπή τον αποκλεισμό του από την περαιτέρω διαδικασία η οποία αποφαίνεται οριστικώς".

Μόνο για αυτό το τμήμα έχει αντίρρηση η επιστημονική υπηρεσία. Για τη δυνατότητα να αποκλείεται κάποιος, αν αποδειχθεί, από την συνέντευξη, παντελώς ακατάλληλος. Δηλαδή αν δει έναν άνθρωπο ο οποίος μπορεί να έχει τα μόρια αλλά, κρίνεται παντελώς ακατάλληλος.

Εγώ, επειδή σέβομαι την επιστημονική υπηρεσία, καταλαβαίνω τον προβληματισμό της, το εδάφιο αυτό θα το αφαιρέσω στη Βουλή».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή