Ν. Κορέα: Καταγγελία φιλόζωων κατά της πρώην προέδρου για εγκατάλειψη εννέα σκύλων στην προεδρική κατοικία

Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017 14:55
UPD:15:16
REUTERS/NEWS1

Η Παρκ κατηγορείται τώρα ότι, αποχωρώντας από την προεδρική κατοικία στη Σεούλ, εγκατέλειψε εκεί εννέα σκυλιά, ράτσας Τζίντο.

A- A A+

Αντιμέτωπη με τις αντιδράσεις φιλοζωικών οργανώσεων βρίσκεται η πρώην πρόεδρος της Νότιας Κορέας Παρκ Γκουέν Χιε, η οποία την περασμένη εβδομάδα κηρύχθηκε οριστικά έκπτωτη για τον ρόλο της σε σκάνδαλο διαφθοράς, στο οποίο πρωταγωνιστεί η στενή της φίλη, Τσόι Σουν Σιλ.

Η Παρκ κατηγορείται τώρα ότι, αποχωρώντας από την προεδρική κατοικία στη Σεούλ, εγκατέλειψε εκεί εννέα σκυλιά, ράτσας Τζίντο.

Το 2013, η Παρκ είχε λάβει ως δώρο από γείτονές της δύο από τα σκυλιά, με το θηλυκό να φέρνει στον κόσμο επτά κουταβάκια στις αρχές του έτους.

Επιστρέφοντας ωστόσο στην ιδιωτική κατοικία της την Κυριακή, μετά από την αποπομπή της, η πρώην πρόεδρος δεν πήρε μαζί της τα εννέα σκυλιά.

Η οργάνωση φιλοζωική οργάνωση «Συμμαχία της Μπουσάν για την πρόληψη της βίας κατά των ζώων» προέβη σε καταγγελία κατά της Παρκ για εγκατάλειψη ζώων, ενώ άλλες φιλοζωικές οργανώσεις προθυμοποιήθηκαν να υιοθετήσουν τα σκυλιά.

Σύμφωνα με συνεργάτες της, πάντως, η πρώην πρόεδρος εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα ήταν καλό για τα κουτάβια να αλλάξουν περιβάλλον, ενώ ζήτησε από το προσωπικό της προεδρικής κατοικίας να τα φροντίζει και, αν χρειαστεί, να τα χαρίσει σε «καλές» οικογένειες.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή