Ν.Δ.: Πρόθεση δημιουργίας έντασης από την Άγκυρα

Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2017 19:01
UPD:19:12
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η Ν.Δ. υπογραμμίζει ότι η ερμηνεία του Διεθνούς Δίκαιου και των Διεθνών Συνθηκών που δίνει η Τουρκία είναι, για μια ακόμη φορά, αυθαίρετη.

 

A- A A+

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει η Νέα Δημοκρατία την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, κάνοντας λόγο για ανυπόστατους ισχυρισμούς, οι οποίοι αποδεικνύουν εκνευρισμό και πρόθεση δημιουργίας έντασης.

Η Ν.Δ. υπογραμμίζει ότι η ερμηνεία του Διεθνούς Δίκαιου και των Διεθνών Συνθηκών που δίνει η Τουρκία είναι, για μια ακόμη φορά, αυθαίρετη.

«Είναι αντίθετη και με το πνεύμα και με το γράμμα τους. Και βεβαίως, ουδόλως βοηθά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις», προσθέτει το κόμμα της αξιωμωατικής αντιπολίτευσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρέθηκε την Τρίτη στην Κάλυμνο για τις εκδηλώσεις εορτασμού της 70ης επετείου Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου. Από εκεί έστειλε το μήνυμα ότι η Ελλάδα «είναι αποφασισμένη, με βάση το διεθνές δίκαιο στο σύνολό του -κυρίως δε με βάση την Συνθήκη της Λωζάνης, της οποίας κάθε αμφισβήτηση είναι αδιανόητη- καθώς και με βάση το ευρωπαϊκό δίκαιο να υπερασπισθεί, και μάλιστα στο ακέραιο, τα σύνορά της, την εδαφική της ακεραιότητα και την κυριαρχία της».

Οι παραπάνω αναφορές προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Άγκυρας, που υποστήριξε ότι αν και η Αθήνα κατηγορεί την ίδια για κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο, οι «προκλητικές δηλώσεις» του κ. Παυλόπουλου δείχνουν στην Ε.Ε. και στη διεθνή κοινότητα ποια πλευρά αυξάνει την ένταση. 

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σχολίασε ότι οι δηλώσεις του κ. Παυλόπουλου καταδεικνύουν σοβαρή έλλειψη γνώσης των θεμελιωδών κανόνων του διεθνούς δικαίου.

«Το να γνωρίζεις το διεθνές δίκαιο σημαίνει πάνω από όλα να το σέβεσαι και να μην το παραβιάζεις», απάντησε από την πλευρά του το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή