Διπλό μήνυμα Πρ. Παυλόπουλου προς την Τουρκία

Τρίτη, 07 Μαρτίου 2017 12:38
UPD:12:43
INTIME NEWS/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

Διπλό μήνυμα προς την Τουρκία, απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος από την Κάλυμνο, όπου βρίσκεται για τις εκδηλώσεις εορτασμού της 70ης επετείου Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου.

Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε συγκεκριμένα ότι «η Ελλάδα επιδιώκει εμπράκτως –όπως το απέδειξε και προσφάτως με την στάση της υπέρ της νομίμως εκλεγμένης τουρκικής κυβέρνησης και εναντίον των αφρόνων πραξικοπηματιών- την ανάπτυξη στενών σχέσεων καλής γειτονίας και ειλικρινούς φιλίας με την Τουρκία και την ενεργό στήριξη της προσέγγισής της με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Πρόσθεσε ωστόσο ότι η χώρα μας «είναι αποφασισμένη, με βάση το διεθνές δίκαιο στο σύνολό του -κυρίως δε με βάση την Συνθήκη της Λωζάνης, της οποίας κάθε αμφισβήτηση είναι αδιανόητη- καθώς και με βάση το ευρωπαϊκό δίκαιο να υπερασπισθεί, και μάλιστα στο ακέραιο, τα σύνορά της, την εδαφική της ακεραιότητα και την κυριαρχία της».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλύμνου, ενώ αναμένεται να επισκεφθεί και το νησί της Ψερίμου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή