Ν. Κορέα: Ο επικεφαλής της Samsung αρνείται όλες τις κατηγορίες στη «δίκη του αιώνα»

Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2017 13:31
UPD:13:32
REUTERS/STRINGER

Ο Λι κατηγορείται για δωροδοκία, υπεξαίρεση και άλλα αδικήματα στο πλαίσιο ενός σκανδάλου διαφθοράς που έχει ήδη οδηγήσει στην απαγγελία κατηγοριών σε βάρος της προέδρου Παρκ Γκέουν-χιε.

A- A A+

Ο επικεφαλής του Samsung Group στη Νότια Κορέα, Τζέι Λι, αρνείται όλες τις κατηγορίες σε βάρος του, δήλωσε την Πέμπτη ο δικηγόρος του, στην έναρξη της δίκης που χαρακτηρίστηκε από τον ειδικό εισαγγελέα ως «η δίκη του αιώνα», εν μέσω ενός πολιτικού σκανδάλου που συγκλονίζει τη χώρα.

Ο Λι κατηγορείται για δωροδοκία, υπεξαίρεση και άλλα αδικήματα στο πλαίσιο ενός σκανδάλου διαφθοράς που έχει ήδη οδηγήσει στην απαγγελία κατηγοριών σε βάρος της προέδρου Παρκ Γκέουν-χιε. Ο επικεφαλής του Samsung Group δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο (δεν απαιτείται για την προκαταρκτική συνεδρίαση) και η ημερομηνία της επόμενης συνεδρίασης θα αποφασιστεί την επόμενη εβδομάδα.

Η υπεράσπιση αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες σε βάρος του Λι, υποστηρίζοντας πως επικαλούνται συζητήσεις, στοιχεία και μάρτυρες που οι κατήγοροι δεν άκουσαν, διερεύνησαν ή ανέκριναν σύμφωνα με τους υπάρχοντες κανόνες, καθώς και ότι εκφράζονται απόψεις και όχι δεδομένα. «Είναι ασαφές τι είδους εντολές υποτίθεται πως έδωσε ο Λι Τζέι-γιονγκ» είπε ο Σονγκ Γου-τσέολ, συνήγορος του Λι, χρησιμοποιώντας το κορεατικό όνομα του επικεφαλής της Samsung.

Το Samsung Group έχει επανειλημμένα απορρίψει τις κατηγορίες. Ο 48χρονος Λι, μεταξύ άλλων, κατηγορείται για υπόσχεση δωροδοκιών σε εταιρεία και οργανισμούς που συνδέονται με την Τσόι Σουν-σιλ, φίλη της προέδρου Παρκ, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου. Σκοπός του Λι φέρεται να ήταν να εδραιώσει τον έλεγχό του πάνω στον νοτιοκορεατικό εταιρικό κολοσσό.

Προτεινόμενα για εσάς