Super League: Καθοριστικό το ντέρμπι Πανιωνίου-ΑΕΚ

Δευτέρα, 06 Μαρτίου 2017 12:37
UPD:12:49
Wikimedia Commons

Οι «κυανέρυθροι» είναι η ομάδα-αποκάλυψη του φετινού πρωταθλήματος, ασχέτως της κατάληξης που θα έχει η πορεία τους. Αυτή τη στιγμή πάντως είναι δεύτεροι, οι μοναδικοί που νίκησαν στην έδρα του τον πρωταθλητή Ολυμπιακό και θα παραμείνουν πίσω από τους πρωτοπόρους «ερυθρόλευκους» ό,τι κι αν συμβεί απόψε.

A- A A+

Με νέο ντέρμπι κλείνει απόψε (19:30) η αυλαία της 23ης αγωνιστικής στη Super League, καθώς μετά από εκείνο της Τούμπας χθες βράδυ ακολουθεί η αναμέτρηση της Νέας Σμύρνης ανάμεσα στον Πανιώνιο και την ΑΕΚ.

Οι «κυανέρυθροι» είναι η ομάδα-αποκάλυψη του φετινού πρωταθλήματος. Είναι δεύτεροι, οι μοναδικοί που νίκησαν στην έδρα του τον πρωταθλητή Ολυμπιακό και θα παραμείνουν πίσω από τους πρωτοπόρους «ερυθρόλευκους» ό,τι κι αν συμβεί απόψε.

Αν μάλιστα κατορθώσουν να νικήσουν, τότε θα έχουν πλησιάσει την κορυφή στους 4 βαθμούς και θα έχουν κάθε λόγο να ονειρεύονται, αφού η πειραϊκή ομάδα κάθε άλλο παρά πείθει με τις τελευταίες εμφανίσεις της.

Από την άλλη, ο αγώνας είναι ζωής και θανάτου για τα ευρωπαϊκά όνειρα της Ένωσης, η οποία παραμένει ως αυτή τη στιγμή εκτός πλέι οφ, απέχοντας τρεις βαθμούς από την πέμπτη Ξάνθη.

Ο τεχνικός του Πανιωνίου, Βλάνταν Μιλόγεβιτς, είναι στην ευχάριστη θέση να έχει σημαντικές επιστροφές, αφού στη διάθεσή του τέθηκαν οι Μασούντ, Μπεν και Ρισβάνης, που εξέτισαν την ποινή τους εναντίον του Ολυμπιακού.

Μοναδικός απών είναι ο Ενγκόνγκ, που δεν έχει βρεθεί ακόμη στο 100% μετά τον τραυματισμό του, ενώ οι υπόλοιποι της αποστολής είναι οι, Γιαννιώτης, Μπαντής, Πλιάτσικας, Τασουλής, Οικονόμου, Κόρμπος, Φούντας, Λάμπρου, Γκιοατά, Αντωνιάδης, Μασούρας, Σιώπης, Βλάχος, Μαχμούτοβιτς, Καθάριος, Γεσίλ, Ταπόκο, Σαββίδης.

Η επιστροφή του Αραβίδη αποτέλεσε την έκπληξη στην αποστολή της ΑΕΚ, αφού ο 30χρονος επιθετικός αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα πρόβλημα τραυματισμού, όμως η γενική αίσθηση ήταν ότι δεν υπολογιζόταν καθώς δεν έχει αγωνιστεί μετά τις 19 Δεκεμβρίου και το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ, όταν αποβλήθηκε στο 10ο λεπτό.

Τα προβλήματα της Ένωσης αφορούν στη στελέχωση της αμυντικής γραμμής, από την οποία θα λείψουν λόγω τραυματισμού και οι δύο δεξιοί μπακ (Μπακάκης, Γκάλο), όπως και ο Τσιγκρίνσκι, ενώ απών θα είναι και ο επίσης τραυματίας Πατίτο Ροντρίγκες.

Στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν 19 παίκτες, που είναι οι: Ανέστης, Μπάρκας, Λαμπρόπουλος, Βράνιες, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Βινίσιους, Σιμόες, Γιόχανσον, Γαλανόπουλος, Αϊντάρεβιτς, Μάνταλος, Βάργκας, Χριστοδουλόπουλος, Πέκχαρτ, Μπακασέτας, Αλμέιδα, Αραούχο, Αραβίδης.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις