Ερευνα για την πολυπλόκαμη υπόθεση Βαβύλη. Νέα στοιχεία

Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2005 17:11
A- A A+

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Δημ. Παπαγγελόπουλος για την υπόθεση του Απόστολου Βαβύλη, που αν και καταζητούμενος εμφανίζεται ως προμηθευτής του Δημοσίου, κυκλοφορεί με πλαστό δελτίο ταυτότητας και μετέβη στα Ιεροσόλυμα, όπου φέρεται να είχε εμπλοκή στις τελευταίες πατριαρχικές εκλογές http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/02/10/1012426.htm .

Σύμφωνα με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ο Βαβύλης εμφανιζόταν ως εκπρόσωπος ισραηλινής εταιρείας η οποία προμήθευσε το υπουργείο θωρακισμένα αυτοκίνητα και εξοπλισμό για την ΕΚΑΜ και ήταν παρών στις διαπραγματεύσεις για τις προμήθειες αυτές, ενώ υπήρχε ήδη σε βάρος του και διεθνές ένταλμα σύλληψης για εμπόριο ναρκωτικών.

Ο Βαβύλης το 2002 συμμετείχε ως αντιπρόσωπος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων σε διαθρησκευτική συνάντηση στην Ασίζη της Ιταλίας, που είχε διοργανώσει το Βατικανό. Τότε είχε εμφανιστεί ως Ραφαήλ Αναγνωστάκης και συνόδευε τον αρχιμανδρίτη Νικόλαο Φαρμάκη.

Από πλευράς του υπουργείου ερευνάται σε βάθος ο ρόλος που διαδραμάτισε ο Βαβύλης μαζί με τον απόστρατο αξιωματικό Ιωάννη Τριανταφυλλάκη και έναν απότακτο αστυνομικό -ο οποίος ήταν κατηγορούμενος για εμπορία όπλων, αλλά επέστρεψε στο Σώμα το 2004, και τώρα υπηρετεί στην υπηρεσία προστασίας υψηλών προσώπων- στην ενθρόνιση του Πατριάρχη Ειρηναίου. Για ενορχηστρωμένη επίθεση κάνει λόγο το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/02/09/1012197.htm . Πηγές του υπουργείου Δημόσιας Τάξης εκφράζουν υπόνοιες για σχέση του Βαβύλη με υπηρεσίες του Ισραήλ.

Την ίδια ώρα, ο ηγούμενος της Μονής του Οσίου Γρηγορίου του Αγίου Ορους, Γεωργίου Καψάνη, αποκαλύπτει στη ΝΕΤ ότι το 2002 με προτροπή Χριστόδουλου έδωσε συστατική επιστολή στον Απόστολο Βαβύλη, για δικαστική χρήση.

Σύμφωνα με τον ηγούμενο, το 1998, ο Αρχιεπίσκοπος είχε στείλει τον Βαβύλη, που είχε ήδη κατηγορηθεί και καταδικασθεί για εμπόριο ναρκωτικών, στο Αγιο Ορος, προκειμένου να εξομολογηθεί.

Από την άλλη, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σούλα Μερεντίτη ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά της εφημερίδας «Αυριανή», που αναφέρει σε σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της ότι παρείχε διευκολύνσεις στον Βαβύλη λόγω μακρινής συγγένειας μαζί του. «Δεν είχα κανενός είδους δοσοληψία μαζί του. Η μακρινή συγγένεια δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο διασυρμού κανενός», τονίζει.

Πηγές: AΠΕ, ΝΕΤ, «Αυριανή», ρ/σ Flash, ΑΝΤ1

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή