Κύπελλο Ελλάδας: Έχασε αλλά πέρασε ο ΠΑΟΚ

Πέμπτη, 02 Μαρτίου 2017 19:05
UPD:21:15
INTIME SPORTS/VILLA

Στιγμιότυπο του αγώνα

A- A A+

Η Ξάνθη νίκησε στην Τούμπα τον ΠΑΟΚ με 1-0 στον αγώνα ρεβάνς των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά η ομάδα που πήρε το εισιτήριο για τους ημιτελικούς είναι ο «δικέφαλος του Βορρά».

Το 2-1 υπέρ των «ασπρόμαυρων» στα Πηγάδια αποδείχθηκε αρκετό για την ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς για να συνεχίσει στη διοργάνωση, αφήνοντας «πικρή γεύση» στους Ακρίτες που έφτασαν πολύ κοντά σε μία τεράστια ανατροπή, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Το γκολ που έκρινε το παιχνίδι πέτυχε στο 64΄ ο Γιουνές με απευθείας φάουλ. 

Μετά τους Παναθηναϊκό και ΑΕΚ ο ΠΑΟΚ έγινε η τρίτη ομάδα που προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου με αρκετά... χτυποκάρδια. Η Ξάνθη πήγε στην Θεσσαλονίκη όχι απλά για να παίξει ελεύθερα μετά την ήττα της στο πρώτο παιχνίδι, αλλά αποφασισμένη να διεκδικήσει τις πιθανότητες που είχε για να περάσει.

Οι γηπεδούχοι, που ήταν εμφανές πως είχαν το μυαλό τους στο ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό, ήταν υποτονικοί στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, αλλά και τυχεροί, καθώς η Ξάνθη έχασε κι άλλες ευκαιρίες για να περάσει εκείνη στους «4» της διοργάνωσης.

Η καλύτερη ευκαιρία του ΠΑΟΚ σημειώθηκε στο 40΄ με το ανάποδο ψαλίδι του Πέλκα να στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Ζίφκοβιτς. Η Ξάνθη «απάντησε» στο 43΄ με τεράστια ευκαιρία, όταν ο Καρασαλίδης με κεφαλιά προ του Γλύκου αστόχησε.

Το 1-0 για την ακριτική ομάδα ήρθε στο 64΄ με το απευθείας φάουλ ο Τυνήσιος, Χαμζά Γιουνές. Στο 80΄ μια κεφαλιά του Βασιλακάκη από κόρνερ πέρασε άουτ και οι ανησυχίες στον ΠΑΟΚ μεγάλωσαν από την συνεχιζόμενη παθητική στάση του «Δικεφάλου» που ήταν αδύναμος να αντιδράσει.

Tελικά η Ξάνθη πήρε τη νίκη γοήτρου, χωρίς όμως αντίκρισμα και ο ΠΑΟΚ την πρόκριση με την διαφορά των εκτός έδρας τερμάτων.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις