Γκρέγκορ Γκίζι: Grexit σημαίνει διαίρεση της Ευρώπης

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017 21:43
UPD:21:47
REUTERS/FABRIZIO BENSCH

O Γκρέγκορ Γκίζι επεσήμανε δε ότι «πρέπει τώρα να κλείσει η τρέχουσα αξιολόγηση του προγράμματος εν ανάγκη και χωρίς το ΔΝΤ» (φωτ. αρχείου)..

A- A A+

«Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ολοκλήρωνε το έργο του Σόιμπλε και τη διάσπαση της Ευρώπης με ανυπολόγιστες συνέπειες», τόνισε ο πρόεδρος της Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) και ιστορικό στέλεχος του γερμανικού Die Linke (Η Αριστερά) Γκρέγκορ Γκίζι.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Γκίζι είπε ότι «είναι ορθό ότι είναι ο ελληνικός λαός και το εκλεγμένο Κοινοβούλιο, όπως επίσης και η κυβέρνηση του, είναι αυτοί οι οποίοι αποφασίζουν πώς θα αντιμετωπίσουν τη μέγγενη κυρίως του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Επί του θέματος θα ήταν προτιμότερο να είναι κανείς επιφυλακτικός με καλώς εννοούμενες συμβουλές. Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ολοκλήρωνε το έργο του Σόιμπλε και την διάσπαση της Ευρώπης με ανυπολόγιστες συνέπειες».

Πρόσθεσε ότι η Γερμανία δεν έχει πληρώσει ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα. «Γι’ αυτό και η κοινοβουλευτική ομάδα του Die Linke ήδη το φθινόπωρο του 2015 είχε σαφώς αποφασίσει ότι όλα αυτά είναι εκτός συζήτησης. Η απόφαση υφίσταται ακόμα και ισχύει», συμπλήρωσε.

Επεσήμανε δε ότι «πρέπει τώρα να κλείσει η τρέχουσα αξιολόγηση του προγράμματος εν ανάγκη και χωρίς το ΔΝΤ».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή