Ξεκινά η στρατιωτική επιχείρηση για την ανακατάληψη της δυτικής Μοσούλης

Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017 07:53
UPD:16:29
REUTERS/REUTERS TV

«Ανακοινώνουμε μια νέα φάση της επιχείρησης, θα απελευθερώσουμε το δυτικό τμήμα της Μοσούλης», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χάιντερ αλ-Αμπάντι σε σύντομη τηλεοπτική εμφάνισή του

A- A A+

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χάιντερ αλ-Αμπάντι ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης για την ανακατάληψη του δυτικού τμήματος της Μοσούλης, το οποίο ελέγχουν οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

«Ανακοινώνουμε μια νέα φάση της επιχείρησης, θα απελευθερώσουμε το δυτικό τμήμα της Μοσούλης», δήλωσε ο Αμπάντι σε σύντομη τηλεοπτική εμφάνισή του. «Οι δυνάμεις μας αρχίζουν την απελευθέρωση των πολιτών από τον τρόμο του Νταές», πρόσθεσε χρησιμοποιώντας το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους.

EURONEWS

Οι ιρακινές ομοσπονδιακές δυνάμεις εξαπέλυσαν στις 17 Οκτωβρίου εκτεταμένη επιχείρηση για να ανακαταλάβουν τη Μοσούλη, τελευταίο προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ. Έπειτα από εβδομάδες σκληρών μαχών, τον Ιανουάριο πήραν τον έλεγχο του ανατολικού τμήματος της πόλης.Το Ι.Κ. είχε καταλάβει τη Μοσούλη τον Ιούνιο του 2014.

Πηγές: ΑΜΠΕ, γαλλικό πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή