Πασκουάλ: «Πρόκληση ο τελικός με τον Άρη μέσα στην έδρα του»

Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017 17:06
UPD:17:13
INTIME SPORTS/INTIMEsports

Στιγμιότυπο από την συνέντευξη Τύπου του Τσάβι Πασκουάλ

A- A A+

Πρόκληση χαρακτήρισε τον αυριανό τελικό του Κυπέλλου με τον Άρη ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Τσάβι Πασκουάλ.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο Ισπανός προπονητής επισήμανε μεταξύ άλλων ότι οι παίκτες του πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, εάν θέλουν να πανηγυρίσουν το τρόπαιο.

«Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε τον τίτλο κι ανυπομονούμε να ξεκινήσει ο αγώνας. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο, αλλά ταυτόχρονα και πολύ όμορφο παιχνίδι. Για μας είναι μεγάλη πρόκληση να απολαύσουμε τον τελικό απέναντι στον Άρη μέσα στην έδρα του, όπου είναι πολύ δυνατός», είπε αρχικά ο προπονητής του «τριφυλλιού» και συνέχισε:

«Ειδικά στην έδρα του είναι μία πολύ δυσκολοκατάβλητη ομάδα ο Άρης. Πρέπει πάνω από όλα να είμαστε συγκεντρωμένοι, γιατί σε έναν τελικό μπορεί να συμβεί οτιδήποτε. Εγώ προσπαθώ να είμαι προετοιμασμένος με το καλύτερο τρόπο σε κάθε παιχνίδι, πάντα με μεγάλο σεβασμό απέναντι στον αντίπαλο κόουτς, τον οποίο εκτιμώ ιδιαίτερα. Είναι μια νέα εμπειρία για μένα ο τελικός Κυπέλλου». 

Σε ερώτηση που του έγινε για τα πολλά τρίποντα που επιχειρεί η ομάδα του, απάντησε: «Το παιχνίδι μας εξαρτάται από πολλά πράγματα. Φυσικά και από τις στρατηγικές που χρησιμοποιούν οι αντίπαλοί μας. Μου αρέσει οι ομάδες μου να ανοίγονται στο χώρο και να τιμωρούν οποιαδήποτε βοήθεια στην άμυνα, οπότε δεν είναι περίεργο που η ομάδα μου έχει αυτό το χαρακτηριστικό. Είναι πολύ φυσιολογικό όταν έχεις περισσότερους παίκτες που εκτελούν τρίποντα να εκτελείς περισσότερα τρίποντα. Στο τέλος πάντα αυτό που μετρά είναι να πετύχεις έναν πόντο παραπάνω από τον αντίπαλο». 

                «Να δείξουμε από τα πρώτα λεπτά ποιος είναι το φαβορί»

Εάν ο Παναθηναϊκός παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητες του θα πάρει το Κύπελλο, όπως συμφώνησαν στην ανοιχτή προπόνηση της ομάδας οι Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και Λευτέρης Μποχωρίδης.

Ο 20χρονος φόργουορντ τόνισε μεταξύ άλλων: «Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι, καθώς θα κρίνει έναν τίτλο. Αν παίξουμε σοβαρά και μπούμε δυνατά στο ματς, τότε ναι, είμαστε φαβορί. Σε τέτοια ματς, βέβαια, μετρά το ποιος το θέλει περισσότερο και δεν παίζει κανένα ρόλο η έδρα. Εμείς θα μπούμε δυνατά, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας, να κάνουμε αυτό που ξέρουμε κι αν γίνουν αυτά έχουμε πολλές πιθανότητες να πάρουμε το Κύπελλο».

Από την πλευρά του ο πρώην «κίτρινος», Λευτέρης Μποχωρίδης, παραδέχθηκε: «Παίζουμε στην έδρα του Άρη κι αυτό του δίνει περισσότερες πιθανότητες, αλλά εμείς είμαστε το φαβορί. Είναι ένας τελικός με πολλές ιδιαιτερότητες. Εμείς πρέπει να είμαστε σοβαροί από το ξεκίνημα, να δείξουμε ότι είμαστε καλύτερη ομάδα, ότι το θέλουμε πιο πολύ και να φτάσουμε στην κατάκτηση του τροπαίου. Οφείλουμε να μπούμε δυνατά και να είμαστε προσηλωμένοι στο στόχο. Είτε βρεθούμε στο +10, είτε στο -10, δεν θα πρέπει να χάσουμε τον προσανατολισμό μας».

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις