Συγκέντρωση πυροσβεστών στη Βουλή

Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017 10:14
UPD:11:08
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Οι πυροσβέστες αναμένουν σήμερα την κατάθεση της τροπολογίας, στην οποία θα περιλαμβάνεται διάταξη για τη συνέχιση της απασχόλησής τους.

A- A A+

Συγκέντρωση έξω από τη Βουλή πραγματοποιούν πυροσβέστες πενταετούς θητείας, με αποτέλεσμα να είναι κλειστό το ρεύμα ανόδου της Βασ. Σοφίας. 

Οι πυροσβέστες διαδηλώνουν καθώς σήμερα κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τη συνέχιση της απασχόλησής τους. Το περιεχόμενό της πάντως δεν τους καλύπτει για αυτό και συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους. 

Η θητεία 4.000 πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, που προσλήφθηκαν στις 10 Φεβρουαρίου 2012, έληξε προ ημερών. Την περασμένη εβδομάδα βγήκαν στους δρόμους και κάνοντας μια ταραχώδη κινητοποίηση, ζήτησαν τη μονιμοποίησή τους ή την ανανέωση των συμβάσεών τους.

NAFTEMPORIKI.GR

Μετά από συνάντησή της με αντιπροσωπεία τους η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη είχε δηλώσει πως δεν αμφισβητείται η νομιμότητα των διαδικασιών μονιμοποίησης των πυροσβεστών πενταετούς θητείας». 

Η υπουργός δεσμεύθηκε ότι «μέχρι την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών, οι πυροσβέστες πενταετούς θητείας θα παρέχουν αδιάλειπτα τις υπηρεσίες τους», με διάταξη την οποία θα καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή