ΗΠΑ: Εντός της ημέρας η επικύρωση του διορισμού του υπουργού Οικονομικών

Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017 12:50
UPD:12:53
REUTERS/JOSHUA ROBERTS

Πρόκειται για τον πρώην τραπεζίτη της Goldman Sachs, επενδυτή στο Χόλιγουντ και χρηματιστή Στίβεν Μνούτσιν.

A- A A+

Η Γερουσία των ΗΠΑ αναμένεται να επικυρώσει εντός της ημέρας τον διορισμό του εκλεκτού του προέδρου της χώρας, Ντόναλντ Τραμπ, για τη θέση του υπουργού Οικονομικών.

Πρόκειται για τον πρώην τραπεζίτη της Goldman Sachs, επενδυτή στο Χόλιγουντ και χρηματιστή Στίβεν Μνούτσιν.

Η «επιστροφή» ενός βετεράνου της Wall Street σε κομβική θέση για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας θα γίνει για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια..

Κατά την άποψη οικονομικών κύκλων η οποία έχει διαμορφωθεί στην Ουάσιγκτον, η τοποθέτηση του κ. Μνούτσιν στην ηγεσία του υπουργείου των Οικονομικών στέλνει το μήνυμα ότι η κυβέρνηση Τραμπ εμπιστεύεται τους τραπεζίτες, αλλά και τα άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του χρηματοοικονομικού-επενδυτικού τομέα που δραστηριοποιούνται στην αμερικανική οικονομία.

Οι Δημοκρατικοί γερουσιαστές που προσπάθησαν να εμποδίσουν την επικύρωση του διορισμού του κ. Μνούτσιν, αναμένεται να τον καταψηφίσουν. Από την άλλη μεριά, δεν έχει εκδηλωθεί κάποια αρνητική πρόθεση από τους γερουσιαστές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στο άνω σώμα του Κογκρέσου.

Η επικύρωση του διορισμού αναμένεται να γίνει με ψήφους 52 έναντι 48, ενώ η ψηφοφορία αναμένεται να διεξαχθεί γύρω στις 19:00 (ώρα Ουάσιγκτον).

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή