Προωθούνται Τουρκία και Σύροι αντάρτες κατά ISIS στην Αλ Μπαμπ

Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2017 15:24
UPD:15:26
REUTERS/ABDALRHMAN ISMAIL
A- A A+

Οι Σύροι αντάρτες που υποστηρίζονται από την Τουρκία, μαζί με τον τουρκικό στρατό, κατέλαβαν τα περίχωρα της πόλης Αλ Μπαμπ, στη βόρεια Συρία, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

«Επί του παρόντος η πόλη πολιορκείται απ' όλες τις πλευρές. Τα περιφερειακά προάστιά της έχουν τεθεί υπό τον έλεγχο των συριακών ανταρτικών δυνάμεων», είπε ο κ. Γιλντιρίμ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, η Άγκυρα έχει παρουσιάσει λεπτομερές σχέδιο για την εκδίωξη του Ισλαμικού Κράτους από τη Ράκα, το προπύργιό του στη βόρεια Συρία και για το θέμα βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό NTV, ο Ιμπραχίμ Καλίν είπε ότι τις τελευταίες 10 ημέρες υπήρξε καλύτερος συντονισμός με τις δυνάμεις του συνασπισμού που μάχεται το Ι.Κ. υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. Πρόσθεσε ότι προτεραιότητα της Τουρκίας είναι η δημιουργία ασφαλούς ζώνης ανάμεσα στις συριακές πόλεις Αζάζ και Τζαράμπλους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή