Τον επικεφαλής της CIA στέλνει στην Τουρκία ο Τραμπ

Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2017 14:54
UPD:15:03
EPA/LARRY W. SMITH

Ο νέος επικεφαλής της CIA Μάικ Πόμπεο

A- A A+

Τον νέο επικεφαλής της CIA Μάικ Ρόμπεο στέλνει την Πέμπτη στην Τουρκία ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μετά την τηλεφωνική συνομιλία την οποία είχε με τον ομόλογό του της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Οι δύο άνδρες, στο πλαίσιο των επαφών τους, συμφώνησαν να συντονίσουν τη δράση ΗΠΑ - Τουρκίας ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στα συριακά προπύργια των τζιχαντιστών Αλ Μπαμπ και Ράκα, σύμφωνα με πηγές της τουρκικής Προεδρίας.

Οι ηγέτες ΗΠΑ και Τουρκίας συζήτησαν τη δημιουργία ασφαλών ζωνών στη βόρεια Συρία, την προσφυγική κρίση και τη μάχη ενάντια στην τρομοκρατία. Ο κ. Ερντογάν επανέλαβε στον Αμερικανό ομόλογό του το πάγιο τουρκικό αίτημα οι ΗΠΑ να σταματήσουν να παρέχουν βοήθεια στις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στη βόρεια Συρία, οι οποίες αποτελούν αδελφή οργάνωση με το παράνομο στην Τουρκία PKK.

O κ. Πόμπεο αναμένεται στην Τουρκία την Πέμπτη και, σύμφωνα με τους Τούρκους, επί τάπητος θα βρεθεί τόσο το θέμα των YPG όσο και εκείνο του δικτύου του Τούρκου ισλαμιστή ιεροκήρυκα, αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Τουρκία κατηγορεί ως ενορχηστρωτή του πρόσφατου, αποτυχημένου πραξικοπήματος στη χώρα.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή