Brexit: Πρώτο «ναι» από τη Βουλή για εκκίνηση της διαδικασίας

Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2017 22:03
UPD:02/02/2017 01:17
REUTERS/NEIL HALL

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης εγκρίθηκε με 498 ψήφους υπέρ και 114 κατά.

A- A A+

Με μεγάλη πλειοψηφία εγκρίθηκε από τη Βουλή των Κοινοτήτων σε πρώτο στάδιο το νομοσχέδιο που επιτρέπει στη βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι την εκκίνηση των διαπραγματεύσεων για την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε., επιτρέποντας τη συνέχιση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας σε πιο λεπτομερές στάδιο.

Η εξέταση του κειμένου του νομοσχεδίου θα συνεχιστεί στην Βουλή των Κοινοτήτων στις 6, 7 και 8 Φεβρουαρίου, οπότε και θα διεξαχθεί ψηφοφορία, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε σε πρώτο στάδιο με 498 ψήφους υπέρ και 114 κατά, με την υποστήριξη και της ηγεσίας του Εργατικού Κόμματος, όχι όμως και του συνόλου των βουλευτών του, 47 εκ των οποίων το καταψήφισαν.

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι επιδιώκει την ψήφιση της νέας νομοθεσίας με την οποία ζητεί από τους βουλευτές «να μεταφέρουν στην πρωθυπουργό την εξουσία να γνωστοποιήσει, σύμφωνα με το άρθρο 50 της ευρωπαϊκής συνθήκης, την πρόθεση του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ενωση», σε μια επιβεβλημένη διαδικασία έπειτα από την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Νωρίτερα η κ. Μέι, μιλώντας στο κοινοβούλιο, δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα δώσει την Πέμπτη στη δημοσιότητα τη Λευκή Βίβλο, το έγγραφο όπου περιγράφεται το σχέδιό της για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή