«Σας έπιασε στα πράσα η Εξεταστική», είπε απευθυνόμενος στη Ν.Δ. ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ. Τα δάνεια του «Κήρυκα» είναι ρυθμισμένα, απάντησε ο εισηγητής της Ν.Δ. Νότης Μηταράκης.
Ο Σ. Φάμελλος εστίασε ιδιαίτερα στο δάνειο του «Κήρυκα» Χανίων επικρίνοντας την Ν.Δ. και κάνοντας λόγο για «Κήρυκα Δανείων».
Τα δάνεια του «Κήρυκα» είναι ρυθμισμένα, απάντησε ο εισηγητής της Ν.Δ. Νότης Μηταράκης υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για «προσωπική επίθεση» κατά του προέδρου της Ν.Δ.
«Τι θέλετε να κρύψετε; Την ευθύνη της Τράπεζας Πειραιώς που για 11 χρόνια δεν είχε ζητήσει από τον πρόεδρο της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη να πληρώσει το δάνειο των 300.000 ευρώ και είχε φτάσει τα 760.000 ευρώ. Τον Κυρ. Μητσοτάκη τον πήρε καμία εισπρακτική εταιρεία; Διότι μαθαίνουμε ότι εκτός από το δάνειο των 300.000 από την Τράπεζα Πειραιώς υπήρχε και άλλο από την Παγκρήτια Τράπεζα», είπε προκαλώντας την αντίδραση των βουλευτών της ΝΔ.
«Αν δεν ήταν η Εξεταστική θα τα είχατε θάψει όλα, όπως κάνατε ως τώρα. Έχετε σκελετούς στην ντουλάπα σας», υπογράμμισε ο Σ. Φάμελλος και πρόσθεσε: «εμείς έχουμε μία ιστορική εφημερίδα για την οποία ως οφείλαμε εγγυηθήκαμε για το δάνειό της. Εσείς έχετε μία εφημερίδα, τον «Κήρυκα» Χανίων, για την οποία ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Νίκος Δένδιας είπε ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν γνωρίζει τι γίνεται. Ξέρει ο Κυρ. Μητσοτάκης τι γίνεται στον Κήρυκα; Γιατί δεν έβαλε εγγυήσεις ο Κυρ. Μητσοτάκης όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ για την Αυγή; Αυτή είναι η άποψή σας για την αριστεία; Το καλύτερο βιογραφικό της χώρας αποδεικνύεται μπαταχτσής;».
Ο Σ. Φάμελλος επανέλαβε πολλές φορές το ερώτημα «πότε η Ν.Δ. θα πληρώσει τα δάνειά της». «Περιμένουμε τώρα απάντηση στο ερώτημα», είπε.
Ακόμη ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, και πρ. πρόεδρος της Εξεταστικής, εκτίμησε ότι «επιβεβαιώθηκε η τριγωνική σύνδεση πολιτικού συστήματος – μήντια – τραπεζών» και σημείωσε ότι «εκπρόσωπος μέσου ενημέρωσης παραδέχθηκε ότι στο σύστημα αυτό υπήρχαν και δικαστικοί, κάνοντας το τρίγωνο τετράγωνο».
naftemporiki.gr