Αντ. Μπαλωμενάκης: Ποινικές ευθύνες θα καταλογίσει η Δικαιοσύνη

Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2017 15:15
UPD:16:05
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Σήμερα ανοίγει ένας κύκλος δικαστικών ερευνών που θα αποδώσει αποτελέσματα. Όσοι κατονομάζονται στο πόρισμα θα κληθούν από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές για να δώσουν εξηγήσεις είτε ως αυτουργοί είτε ως ηθικοί αυτουργοί», τόνισε ο κ. Μπαλωμενάκης.

 

A- A A+

Ποινικές ευθύνες για στελέχη κομμάτων, τραπεζών και μιντιακών συγκροτημάτων, οι οποίες θα πρέπει να προσωποποιηθούν από τη Δικαιοσύνη, επιρρίπτει το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής Αντώνης Μπαλωμενάκης κατά την έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής.

ΒΟΥΛΗ - ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

«Σήμερα ανοίγει ένας κύκλος δικαστικών ερευνών που θα αποδώσει αποτελέσματα. Όσοι κατονομάζονται στο πόρισμα θα κληθούν από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές για να δώσουν εξηγήσεις είτε ως αυτουργοί είτε ως ηθικοί αυτουργοί», τόνισε ο κ. Μπαλωμενάκης, ο οποίος απάντησε στην κριτική ότι η Εξεταστική παρέπεμψε το πόρισμα στη Δικαιοσύνη και δεν ζήτησε την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής κατά πολιτικών προσώπων. «Ίσως από άγνοια, ίσως από σκοπιμότητα καλλιεργήθηκε μια σύγχυση αναφορικά με τα όσα τα προβλέπει το σχετικό άρθρο για τις πονικές ευθύνες», σημείωσε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την Εξεταστική για εκφοβισμό των τραπεζιτών για τον έλεγχο του μιντιακού και πολιτειακού πεδίου της χώρας», τόνισε ο εισηγητής της ΝΔ Νότης Μηταράκης.

ΒΟΥΛΗ - ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Για «προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων», επέκρινε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης τον εισηγητή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη ο οποίος με οξύτατο ύφος ζητούσε να του πουν αν διαγράφηκε από το πόρισμα το απόσπασμα για τις ποινικές ευθύνες του Γιάννη Στουρνάρα ύστερα από παρέμβαση του πρωθυπουργού ή του προέδρου της Βουλής.

«Όλα αυτά γίνονται για να δημιουργούνται εντυπώσεις. Να είμαστε εξηγημένοι απέναντι σε αυτούς που αρνούνται τη Δημοκρατία», τόνισε ο κ. Βούτσης. Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής φώναζαν όρθιοι ακόμη και όταν μιλούσε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος, ο οποίος αντέδρασε στην οξύτητα των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. «Άντε τράβα ρε φασίστα. Έχετε χάρη που δεν είστε στη φυλακή» είπε σε βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Κουτσούκος εκτίμησε ότι υπάρχει «μεροληψία και στοχοποίηση του ΠΑΣΟΚ που μόνο του ανέλαβε την ευθύνη να μη χρεοκοπήσει η χώρα το 2010 και το πλήρωσε. Αν δεν είχε γίνει αυτή η ανατροπή η επιχορήγηση θα ήταν 20 – 25 εκατ. και δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να πληρώσει» τα δάνειά του.

naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή