Αλ. Φλαμπουράρης: Θα βρεθεί συναινετική λύση, αλλιώς διαλύεται η Ευρωζώνη

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017 00:47
UPD:00:58
ΑΠΕ ΜΠΕ/ΥΠ. ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ/STR

Ο κ. Φλαμπουράρης σημείωσε ότι οι εταίροι μπορεί να «καθυστερήσουν λίγο», αλλά θα δεχθούν την πρόταση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου που θα περιγράφει ορισμένα μέτρα, για τα οποία δήλωσε σίγουρος πως δεν θα χρειαστεί να ληφθούν.

 

A- A A+

Την ελπίδα ότι βρεθεί συναινετική λύση για να «ξεκλειδώσει» η δεύτερη αξιολόγηση εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, διαφορετικά, όπως είπε, «διαλύεται η Ευρωζώνη». Συμπλήρωσε, πάντως, ότι «δεν έχουν αποφασίσει να διαλύσουν την Ευρωζώνη», σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Χαλκίδα την Παρασκευή.

Ο κ. Φλαμπουράρης απέκλεισε την ψήφιση νέων μέτρων και τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι συνεπής στην τήρηση των συμφωνηθέντων και ζητεί το ίδιο και από τους δανειστές.

Είπε ότι υπάρχει σύγκρουση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε και του ΔΝΤ, ενώ επεσήμανε ότι «δεν υπήρξε ευθυγράμμιση όλων των κρατών, ούτε υπήρξε ομόφωνη απόφαση» στο Eurogroup, σε ό,τι αφορά την ψήφιση από τώρα, μέτρων για την περίοδο μετά τη λήξη του προγράμματος.

Σημείωσε ότι οι εταίροι μπορεί να «καθυστερήσουν λίγο», αλλά θα δεχθούν την πρόταση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου που θα περιγράφει ορισμένα μέτρα, για τα οποία δήλωσε σίγουρος πως δεν θα χρειαστεί να ληφθούν.

«Παρά τις επιθέσεις και τα ψέματα που αναπαράγονται, παρά -και δεν θεωρώ τους δημοσιογράφους υπεύθυνους γι' αυτό- την προσπάθεια ορισμένων να συμβάλουν στην επιδίωξη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για "αριστερή παρένθεση", λέω ότι αυτό δεν θα γίνει. Στηριζόμαστε στον ελληνικό λαό και το 2019 πάλι θα μας εμπιστευθεί ο λαός» τόνισε σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο κ. Φλαμπουράρης.

Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις της Τουρκίας, με αφορμή την απόρριψη του αιτήματος για έκδοση των οκτώ αξιωματικών, ο υπουργός Επικρατείας στάθηκε στην ανάγκη συνεχούς επαγρύπνησης, προσθέτοντας ότι «δεν μπορούμε να κριτικάρουμε την απόφαση του Αρείου Πάγου. Οι αποφάσεις ενός δικαστηρίου, μπορεί να κρίνονται, αλλά δεν μπορεί να καθοδηγούνται. Άλλο η Τουρκία, άλλο η Ελλάδα».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή