Δάνεια κομμάτων - ΜΜΕ: Αντιδράσεις για την αναφορά Δ. Καμμένου περί «αόρατου χεριού» στο πόρισμα

Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017 20:28
UPD:22:56
Eurokinissi/ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Φωτογραφία από προηγούμενη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής.

A- A A+

Αντιδράσεις προκάλεσε αναφορά του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων και αντιπροέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, περί «αόρατου χεριού» που πραγματοποίησε αλλαγές, αφαιρώντας και προσθέτοντας παραγράφους στο πόρισμα της Επιτροπής.

Μιλώντας στον ιστότοπο «Πρώτο Θέμα», ο κ. Καμμένος επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «η αλλαγή που έγινε για το Πρώτο Θέμα (σ.σ. για το συγκεκριμένο κεφάλαιο του πορίσματος) είναι περίεργη. Θα τα πω όλα. Λέω την αλήθεια. Υπήρχε ένα αόρατο χέρι που το αφαίρεσε αυτό». 

Εξηγήσεις ζητεί η Ν.Δ.

Σε ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία κάνει λόγο για επιβεβαίωση από τον Δ. Καμμένο της «ύπουλης και μεθοδευμένης παρέμβασης στο πόρισμα για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ».

«Ο κ. Δημήτρης Καμμένος καταγγέλλει την ωμή παρέμβαση ενός “αόρατου χεριού” στο πόρισμα της επιτροπής της Βουλής που "αφαίρεσε και πρόσθεσε” παραγράφους. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι ήδη υπόλογοι στον ελληνικό λαό και οφείλουν να δώσουν άμεσα εξηγήσεις», συμπληρώνει η Ν.Δ.

ΠΑΣΟΚ: Τι έχει να απαντήσει το Μαξίμου και ο κ. Τσίπρας;

«Κόλαφο για τη δημοκρατία και τους θεσμούς» χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ τις καταγγελίες Δ. Καμμένου, για παρεμβάσεις και «αόρατα χέρια» από κέντρα εκτός της εξεταστικής επιτροπής είναι κόλαφος για την Δημοκρατία και τους θεσμούς.

«Τι έχει να απαντήσει το Μαξίμου και ο κ Τσίπρας;», διερωτάται το ΠΑΣΟΚ, μέσω του εκπροσώπου του, Παύλου Χρηστίδη.

ΔΗΜΑΡ: Μείζον ζήτημα

«Οι αναφορές του βουλευτή της κυβερνητικής πλειοψηφίας και Αντιπροέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για "ένα αόρατο χέρι” που αφαιρούσε και πρόσθετε παραγράφους στο πόρισμα της Επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ συνιστούν μείζον ζήτημα και αναδεικνύουν ακόμη πιο έντονα το θέμα που ανέδειξε από την πρώτη στιγμή η Δημοκρατική Συμπαράταξη στο πλαίσιο της Επιτροπής», σχολιάζει από την πλευρά της η Δημοκρατική Αριστερά.

«Αν αυτά τα οποία καταγγέλλονται, έχουν συμβεί, πρόκειται όχι για απλή παραβίαση της κοινοβουλευτικής τάξης αλλά για μια ανεπίτρεπτη παρέμβαση που ξεπερνά κάθε όριο με στόχο την αλλοίωση του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής εναντίον συγκεκριμένων ΜΜΕ.  Αφού δεν ήθελαν να απαντήσουν στην αντιπολίτευση, τώρα δεν τους μένει παρά να απαντήσουν και να διερευνήσουν άμεσα τις πρωτοφανείς καταγγελίες του κυβερνητικού βουλευτή», συμπληρώνει η ΔΗΜΑΡ.    

ΣΥΡΙΖΑ: Ούτε αόρατο χέρι υπάρχει, ούτε τίποτα μπορεί να μείνει κρυφό από τη δικαιοσύνη

«Ούτε αόρατο χέρι υπάρχει, ούτε τίποτα μπορεί να μείνει κρυφό από τη δικαιοσύνη. Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο», ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση - απάντησή του. 

Όπως πρόσθεσε η Κουμουνδούρου, το σύνολο του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης, η οποία τώρα έχει τον λόγο.

Σε δικό του σχόλιο, ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνης Μπαλωμενάκης, επεσήμανε ότι «όσοι συμμετείχαν στις εργασίες της εξεταστικής επιτροπής γνωρίζουν ότι το τελικό εισηγητικό κείμενο της πλειοψηφίας της εξεταστικής επιτροπής δόθηκε στους εισηγητές των κομμάτων τη Δευτέρα το μεσημέρι, όπως και τα κείμενα των άλλων κομμάτων. Τώρα η ελληνική δικαιοσύνη οφείλει να διερευνήσει εις βάθος όσα έφερε στο φως η εξεταστική. Της έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή