Βολές του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΣΗΕΑ

Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017 23:51
UPD:24/01/2017 05:04
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η Κουμουνδούρου σημειώνει ότι «η ΕΣΗΕΑ χαρακτηρίζει τη λάσπη του Πρώτου Θέματος “δημοσιογραφική κριτική”. Και η στοιχειώδης απάντηση στη λάσπη και στα ψέματα αποκαλείται “στοχοποίηση”».

A- A A+

Βολές κατά της ΕΣΗΕΑ εκτοξεύει σε σχόλιό του ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, όπου γινόταν λόγος για στοχοποίηση συντακτών του «Πρώτου Θέματος» από την πλευρά της κυβέρνησης.

Η Κουμουνδούρου σημειώνει ότι «η ΕΣΗΕΑ χαρακτηρίζει τη λάσπη του Πρώτου Θέματος “δημοσιογραφική κριτική”. Και η στοιχειώδης απάντηση στη λάσπη και στα ψέματα αποκαλείται “στοχοποίηση”».

«Εκτός από τη συντεχνιακή λογική υπάρχει και η τήρηση των στοιχειωδών κανόνων δημοσιογραφικής δεοντολογίας που οφείλει να περιφρουρεί η ΕΣΗΕΑ», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΕΣΗΕΑ: Με στοχοποίηση συντακτών και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, επιχειρεί τώρα να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση την δημοσιογραφική κριτική

Νωρίτερα, η ΕΣΗΕΑ έκανε λόγο για «στοχοποίηση συντακτών και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς», με τους οποίους «επιχειρεί τώρα να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση την δημοσιογραφική κριτική».

Όπως τόνισε η ΕΣΗΕΑ, «τα διαδοχικά κρούσματα αφορούν το τελευταίο διάστημα συναδέλφους στην εφημερίδα ”Πρώτο Θέμα”».

Το δ.σ. της ΕΣΗΕΑ εξέφρασε την έντονη ανησυχία του, επισημαίνοντας ότι «και σε αυτήν την περίπτωση η απόπειρα χειραγώγησης δεν θα περάσει».

Όπως συμπλήρωσε η ΕΣΗΕΑ, ήδη για το θέμα αυτό έχουν ενημερωθεί η ΔΟΔ και η ΕΟΔ.

Τι είχε προηγηθεί

Το απόγευμα, αναφερόμενοι στα συμπεράσματα της εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρθηκαν και σε δάνεια του «Πρώτου Θέματος», τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «ξεκίνησε και στήθηκε με “περίεργα” τραπεζικά δάνεια, παραβιάζοντας τους κανόνες του υγιούς ανταγωνισμού», αλλά και ότι ο Θέμος Αναστασιάδης «δανειζόταν από τις τράπεζες για να αγοράζει μετοχές μιας εταιρείας που ανήκε στον ίδιο και τους συνεταίρους του».

Επιπλέον, σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «κόλπα» του «συνεταίρου του κ. Μητσοτάκη στη λασπολογία, του κομιστή Θ. Αναστασιάδη, με τα "περίεργα" τραπεζικά δάνεια, τις εταιρείες - μπάμπουσκες του Πρώτου Θέματος, εταιρείες που, από ότι αποκαλύφθηκε ήταν και φαντάσματα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή