Δοκιμασίες εκτός έδρας για Ολυμπιακό, ΑΕΚ

Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017 08:42
UPD:08:45
INTIME SPORTS/ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

Με έξι αναμετρήσεις ανοίγει σήμερα η «αυλαία» της 16ης αγωνιστικής (πρεμιέρα του Β΄ γύρου) του πρωταθλήματος της Super League.

Το «κυρίως μενού» περιλαμβάνει δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια για τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, καθώς θα δοκιμαστούν εκτός έδρας με Αστέρα Τρίπολης και Παναιτωλικό αντίστοιχα.

Τέσσερις ημέρες μετά την απώλεια βαθμών που είχε στην Κρήτη με τον Πλατανιά (2-2), ο Ολυμπιακός καλείται να περάσει από μία πάρα πολύ δύσκολη έδρα για να διατηρήσει τη διαφορά ασφαλείας που έχει από τους διώκτες του. Το έργο των Πειραιωτών μόνο εύκολο δεν θα είναι απέναντι στην φορμαρισμένη ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου.

Οι Αρκάδες έχουν ανεβάσει... στροφές το τελευταίο διάστημα και προέρχονται από την «τεσσάρα» επί του Παναιτωλικού στο ίδιο γήπεδο. Οι «ερυθρόλευκοι» θα παραταχθούν με σημαντικές ελλείψεις (Μποτία, Ντα Κόστα, Ρομαό, Μπουχαλάκης, Μάρτινς, Ελαμπντελαουΐ), ωστόσο, είναι το φαβορί για το «τρίποντο».

Την πρώτη της νίκη μετά από 3 σερί ισοπαλίες (ΠΑΣ Γιάννινα, Παναιτωλικό και Παναθηναϊκό) θα αναζητήσει η ΑΕΚ στο Αγρίνιο με αντίπαλο τον Παναιτωλικό, που «καίγεται» για βαθμούς.

Το κλίμα στην Ένωση δεν είναι καθόλου καλό, τα σενάρια περί αντικατάστασης του Μοράις δίνουν και παίρνουν, ωστόσο, το ζητούμενο στο συγκεκριμένο ματς για τους «κιτρινόμαυρους» είναι μόνο η νίκη. Η «βαριά» ήττα στην Τρίπολη προκάλεσε «τριγμούς» στον πάγκο της γηπεδούχου ομάδας, με τον Γιάννη Ματζουράκη να απομακρύνεται από το τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας (χρέη προπονητή θα εκτελέσει σήμερα ο Γιάννης Νταλακούρας).

Οι γηπεδούχοι προέρχονται από ένα «εφιαλτικό» δίμηνο, όπου σε 7 ματς μετρούν μόλις μία νίκη. Προέρχονται από το βαρύ 1-4 με τον Αστέρα Τρίπολης και θα τα δώσουν όλα για να επιστρέψουν στα «τρίποντα».

Μεγάλο ματς αναμένεται να γίνει στους «Ζωσιμάδες», όπου ο ΠΑΣ Γιάννινα θα υποδεχθεί τον δεύτερο της βαθμολογίας, Πανιώνιο. Η «συγκάτοικος» των «κυανέρυθρων» στην κατάταξη, Ξάνθη, θα φιλοξενήσει τον ουραγό, Ηρακλή κι έχει τη μεγάλη ευκαιρία να διατηρηθεί στην 2η θέση.

Το σημερινό πρόγραμμα: Ατρόμητος-Κέρκυρα (15:00), ΠΑΣ Γιάννινα-Πανιώνιος (15:00), Βέροια-ΑΕΛ (17:15), Ξάνθη-Ηρακλής (17:15), Παναιτωλικός-ΑΕΚ (17:15), Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός (19:30).

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις