Έβαλε πέτρες στις τσέπες του κι έπεσε στο νερό

Κωμικοτραγωδία της Μαρί Τζόουνς, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2017 09:05

Σε σκηνοθεσία του Γιώργου Χρυσοστόμου και του Μάκη Παπαδημητρίου, οι οποίοι ανέλαβαν και την ερμηνεία, το έργο παρουσιάζεται στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου.

A- A A+

Ο ψεύτικος κόσμος του Χόλυγουντ έρχεται σε σύγκρουση με τη σκληρή πραγματικότητα μιας επαρχιακής πόλης, μέσα από τα μάτια δύο ανθρώπων, μέσα από τις ζωές δεκαπέντε χαρακτήρων, μέσα από την απαξίωση και την καταξίωση, στο έργο της Μαρί Τζόουνς, με τίτλο «Πέτρες στις τσέπες του».

Σε σκηνοθεσία του Γιώργου Χρυσοστόμου και του Μάκη Παπαδημητρίου, οι οποίοι ανέλαβαν και την ερμηνεία, το έργο παρουσιάζεται στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου.

Κρίμα…

Το έργο αποτελεί μια «κωμικοτραγωδία», που εκτυλίσσεται στο Κέρι της Ιρλανδίας, όπου κινηματογραφείται μια χολιγουντιανή υπερπαραγωγή. Ο Τσάρλι και ο Τζέικ είναι δυο ντόπιοι βοηθητικοί ηθοποιοί, δηλαδή extras… δηλαδή κομπάρσοι… δηλαδή οι άνθρωποι δεν έχουν στον ήλιο μοίρα… και συμμετέχουν στην ταινία. Το ίδιο και ο Σων. Που αυτοκτόνησε. Έβαλε πέτρες στις τσέπες του κι έπεσε στο νερό. Κρίμα.

Ταυτότητα παράστασης

Μετάφραση: Αγγελική Κοκκώνη, σκηνοθεσία - ερμηνεία: Γιώργος Χρυσοστόμου - Μάκης Παπαδημητρίου, σκηνικά - κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη, σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης, μουσική επιμέλεια: Φωτεινή Γαλάνη.

Πληροφορίες

Θέατρο του Νέου Κόσμου - Κεντρική Σκηνή: Αντισθένους 7 & Θαρύπου - Αθήνα, τηλ.: 210 9212900. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: έως 28 Μαΐου: Τετάρτη και Σάββατο: 18:30, Πέμπτη και Παρασκευή: 21:15, Κυριακή: 21:30. Τιμές εισιτηρίων: Τετάρτη και Πέμπτη: κανονικό: 13 ευρώ, φοιτητικό και ανέργων: 10 ευρώ, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή: κανονικό: 15 ευρώ, φοιτητικό και ανέργων: 12 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: καταστήματα: Public, Seven Spots, Reload, Media Markt, βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, τηλεφωνικά: 11876, ηλεκτρονικά: viva.gr.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς