Γερμανία: Ανησυχία NATO για τις δηλώσεις Τραμπ

Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017 12:30
UPD:12:32
REUTERS/FABRIZIO BENSCH

«Θα δούμε ποιες θα είναι οι επιπτώσεις για την αμερικανική πολιτική», συνέχισε ο Γερμανός υπουργός.

A- A A+

Ανησυχία έχουν δημιουργήσει στους κόλπους του NATO δηλώσεις του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος, σε συνέντευξή του, χαρακτήρισε τη Βορειοατλαντική Συμμαχία «παρωχημένο θεσμό», όπως ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ.

«Οι δηλώσεις του εκλεγμένου προέδρου Τραμπ, ο οποίος θεωρεί ότι το ΝΑΤΟ είναι παρωχημένο, έγιναν δεκτές με ανησυχία», επεσήμανε ο κ. Στάινμαϊερ έπειτα από συνάντηση που είχε με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και προτού παραστεί στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε.

«Θα δούμε ποιες θα είναι οι επιπτώσεις για την αμερικανική πολιτική», συνέχισε ο Γερμανός υπουργός.

Ο κ. Τραμπ, ο οποίος επισήμως αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου των ΗΠΑ την Παρασκευή το μεσημέρι (ώρα Ουάσιγκτον), δήλωσε σε συνέντευξή του στις εφημερίδες Bild και The Times ότι το ΝΑΤΟ είναι ένας «παρωχημένος» οργανισμός.

Η δήλωση αυτή «έρχεται σε αντίθεση με αυτό που είχε πει ο μελλοντικός Αμερικανός υπουργός Άμυνας κατά την ακρόασή του στην Ουάσινγκτον λίγες ημέρες νωρίτερα», εξήγησε ο Γερμανός υπουργός.

Η σύνοδος των 28 υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., που πραγματοποιείται το βράδυ στις Βρυξέλλες, «προφανώς θα επηρεαστεί, αν όχι θα καθοριστεί, από τις δηλώσεις του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ, ο οποίος προκάλεσε έκπληξη και ταραχή στις Βρυξέλλες και, υποθέτω, σίγουρα όχι μόνο στις Βρυξέλλες», παραδέχθηκε ο κ. Στάινμαϊερ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή