Fiat: Η οικογένεια Tipo σε πλήρη παράταξη

Άνεση και λειτουργικότητα σε 5θυρη και station wagon έκδοση
Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017 09:29
UPD:09:29
ALDO FERRERO
A- A A+

Από την έντυπη έκδοση

Η παρουσίαση ολόκληρης της οικογένειας Tipo σηματοδοτεί τη μεγάλη επιστροφή της Fiat στην κατηγορία των μικρομεσαίων προσιτών από πλευράς τιμής μοντέλων (C Segment). Τα Fiat Tipo sedan, 5θυρο και station wagon, μοιράζονται τις ίδιες αξίες, ενώ έχουν ξεχωριστές προσωπικότητες για το κοινό τους, που μπορεί να είναι οικογένειες και ζευγάρια ή νέοι άνθρωποι και επαγγελματίες.

Από την αρχή της εξέλιξής τους δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στο συνολικό κόστος χρήσης των μοντέλων. Το χαμηλό κόστος χρήσης εξασφαλίζεται από την ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση σε συνδυασμό με το χαμηλό κόστος συντήρησης και τα λειτουργικά έξοδα, αλλά με ολοκληρωμένο βασικό εξοπλισμό.

Όπως και το sedan, έτσι και το 5θυρο Fiat Tipo και η έκδοση station wagon διαθέτουν φιλόξενους και πρακτικούς χώρους, ιδανικούς για άνετα ταξίδια. Ταυτόχρονα, η απόδοσή τους σε βασικούς τομείς εργονομίας, όπως είναι η ευρυχωρία, η στάση του σώματος κατά την οδήγηση, η προσβασιμότητα και η ορατότητα, είναι εξαιρετική.

Η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ είναι κορυφαία στην κατηγορία: 440 λίτρα για το 5θυρο και 550 λίτρα για το station wagon, που ενσωματώνει επίσης καινοτόμες λύσεις για τη μεγιστοποίηση της ευελιξίας χρήσης, όπως το Magic Cargo Space. Τα πίσω καθίσματα μπορούν επίσης να αναδιπλωθούν (60/40) πλήρως ή μερικώς, διευκολύνοντας τη μεταφορά αντικειμένων μεγάλου μήκους (έως 1,80 μέτρα).

Διαθέσιμοι είναι δύο κινητήρες βενζίνης (1.4 Fire 95 hp and 1.6 E-Τorq 110 hp) και δύο κινητήρες πετρελαίου, τεχνολογίας Multijet II turbo diesel (1.3 95 ίππων και 1.6 120 ίππων). Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με κίνηση στους εμπρός τροχούς και 5τάχυτα ή 6τάχυτα μηχανικά κιβώτια ταχυτήτων. Ο 1.6 E-Torq εφοδιάζεται με αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων, ενώ ο κινητήρας 1.6 Multijet 120 hp συνδυάζεται με το αυτόματο διπλού συμπλέκτη κιβώτιο DCT.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή