Δημοσιοποιείται το σκεπτικό της απόφασης για τις τηλεοπτικές άδειες

Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017 09:22
UPD:09:24
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
A- A A+

Δυόμιση μήνες μετά την κρίσιμη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με πηγές, η διαδικασία της σύνταξης της απόφασης για τις τηλεοπτικές άδειες, την οποία έχει αναλάβει ο σύμβουλος Επικρατείας και εισηγητής της υπόθεσης στην Ολομέλεια, Γιώργος Παπαγεωργίου, και σήμερα αναμένεται να δημοσιοποιηθεί.

Η δημοσιοποίηση του σκεπτικού της απόφασης που αναμένεται να γίνει από τον πρόεδρο του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Νίκου Σακελλαρίου, θα αποτελέσει ουσιαστικά τη βάση που θα «πατήσει» το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο στον επικείμενο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Το σκεπτικό της απόφασης θα «δείξει» τους λόγους που κρίθηκε αντισυνταγματική η απόφαση του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά (14 υπέρ και 11 κατά) με την οποία παρακάμφθηκε το ΕΣΡ και δόθηκαν οι αρμοδιότητες στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης.

Παράλληλα, για σήμερα έχει προσδιοριστεί να εκδικαστεί νέο πακέτο προσφυγών από τηλεοπτικούς σταθμούς που αφορά σε αιτήσεις ακύρωσης του διαγωνισμού, το οποίο όμως ουσιαστικά έχει ήδη κριθεί με την απόφαση της Ολομέλειας.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή